Ministrul de Interne, prima declaratie dupa ce un elicopter militar a aterizat de urgenta in Bucuresti

Ministrul de Interne Lucian Bode a facut prima reclaratie dupa ce un elicopter al armatei americane ce participa la un exercitiu militar a aterizat de urgenta in Piata Charles de Gaulle din Bucuresti.

„Cand au sesizat acea defectiune, au hotarat sa aterizeze fortat intr-un loc pe care l-au considerat sigur. Din informatiile pe care noi le avem in acest moment, sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stalpi, care au cazut peste masini. Sunt cateva masini avariate, nu sunt victime! Am securizat zona”, a declarat Lucian Bode.

Circulatia este restrictionata in zona Pietei Charles de Gaulle din Bucuresti, dupa ce un elicopter care participa la un zbor de antrenament pentru Ziua Aviatiei, a aterizat in sensul giratoriu. In urma incidentului au fost avariate doua masini si doi stalpi de iluminat, potrivit comunicatului Brigazii Rutiere.

Seful Statului Major al Fortelor Aeriene a anulat evenimentele de Ziua Aviatiei, dupa incidentul care a implicat aterizarea fortata a unui elicopter american Black Hawk, care participa la antrenamentele pentru aceasta zi.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis isi doreste o varianta a starii de alerta mai simpla

“Ambasada SUA a luat cunostinta de incident si urmareste indeaproape evolutiile. Intelegem ca nu au existat raniti. Lucram alaturi de partenerii nostri romani pentru rezolvarea situatiei si vom furniza informatii actualizate pe masura ce vor deveni disponibile”, scrie in comunicatul biroului de presa.

Potrivit informatiilor, elicopterul militar apartine Statelor Unite ale Americii si ar fi suferit o defectiune tehnica. Din fericire, pilotul elicopterului a gasit zona perfecta pentru a ateriza fara a provoca alte pagube, astfel ca a efectuat o aterizare de urgenta in sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Autor