4 retete naturale pentru a face un odorizant de casa

Nu exista nimic  mai frumos ca o casa care miroase a proaspat pentru a te simti cu adevarat ca acasa. Daca iti place ca atunci cand intri in casa sa te intampine un miros placut , nu trebuie sa cheltuiti o avere pe parfumurile sintetice cu efecte alergenice. Este posibil sa va parfumati sanatos casa cu sfaturi economice, usoare si accesibile.

Mirosurile neplacute va invadeaza interiorul? Pentru a le neutraliza, este esentiala o curatare profunda. Dupa ce scapi de mirosurile rele, iti poti parfuma casa. Dar fii atent, nu cu orice produs. Deodorantele comerciale si odorizantele de aer contin in principal componente nocive pentru sanatate si mediu. Aceeasi poveste pentru lumanarile parfumate, care pot fi periculoase pentru bebelusi. Pentru a le inlocui, opteaza pentru un parfum interior de casa fara a-ti asuma riscul de a polua aerul pe care il respiri.

1.Un spray natural cu otet alb

Pentru a elimina mirosurile neplacute din mediul dvs., exista un ingredient foarte eficient. Otetul alb mentine casa, dar poate lupta si impotriva mirosurilor neplacute. Pentru a face acest lucru, amestecati pur si simplu o jumatate de cana din aceasta solutie apoasa cu o cana de apa. Pentru a adauga un miros mai placut preparatului dvs., puteti adauga cateva picaturi din uleiul esential la alegere. Daca nu ai la indemana un ulei esential, doar mirosul de otet nu ar trebui sa te ingrijoreze. Acesta din urma neutralizeaza mirosurile rele, in special mirosul tutunului , si dispare in cateva minute. O alta optiune: Infuzati o gramada de cimbru, ceai verde,  scortisoara sau coji de citrice in otet pentru a-i da o aroma mai buna. De exemplu, puteti aseza coaja unei lamai sau a unui grapefruit intr-un borcan de sticla si puteti turna otet. Inchideti bine si lasati sa actioneze 3 saptamani. Dupa aceea, adaugati cantitatea corecta de apa si veti avea spray-ul natural de lamaie.

2.Un amestec de camfor si uleiuri esentiale

Camforul este un compus organic derivat din arborele de camfor. Aceasta substanta aromata, asemanatoare sarii, este plina de proprietati. Antiseptic, dezinfectant si antiinflamator natural, camforul face minuni in tratarea mirosurilor umede. Iar aceasta planta nu se pricepe doar la combaterea mirosurilor invechite. Permite, atunci cand este combinat cu uleiuri esentiale, sa ofere casei tale un parfum de durata. Pentru a face acest lucru, alege camforul intr-o forma care ti se potriveste (solid, pudra sau granule) apoi adauga cateva picaturi de ulei esential de lavanda, eucalipt, lamaie sau floare de portocal. Turnati preparatul intr-o sticla de pulverizare si pulverizati spatiul pentru a alunga mirosurile rele.

3.Un deodorant pentru baie

Daca sunteti in cautarea unui deodorant natural pentru a scapa de mirosurile neplacute  din casa, aceasta solutie este pentru dvs. Veti avea nevoie de o jumatate de cana de otet alb la care veti adauga cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai. Lasati preparatul sa stea o zi, apoi turnati-l intr-o sticla de pulverizare. Pentru a elimina mirosurile neplacute, pulverizati aceasta solutie de parfum langa capacul toaletei si langa chiuveta.

4. Un deodorant pe baza de alcool

Pentru a elimina definitiv mirosurile rele, acest truc este de neoprit. Intr-o sticla de pulverizare, se toarna 3 cani de apa si se adauga o cana de alcool denaturat si aproximativ 20 de picaturi de ulei esential de lavanda. Apoi pulverizati spatiul pe care doriti sa-l parfumati cu acest preparat.

Publicitate

Autor