Cum se curata o saltea murdara? 8 sfaturi utile

Eliminarea unei pete incrustate de pe o saltea nu este o sarcina usoara. Urme de transpiratie, cafea, ciocolata, vin rosu sau pete de ulei sunt toate lucrurile care pot forma un halou inestetic pe saltea. Aflati cum sa le curatati cu aceste 8 sfaturi eficiente.

Exista o multime de pete incapatanate  de care sunt greu de scapat. Cu toate acestea, unele trucuri ale bunicii pot curata  complet salteaua.

1- Otet alb

Aceasta tehnica este foarte potrivita pentru indepartarea urmelor de mucegai recent. Acest lucru se poate face prin frecarea petelor cu o carpa umeda inmuiata in otet alb. Adaugati apa si detergent la aceasta solutie acida si frecati usor pata. Lasati sa actioneze cateva ore. Motivul pentru care functioneaza aceasta tehnica este ca elimina aciditatea care cauzeaza mucegaiul si curata bine bacteriile. Lucrul bun despre acest sfat este ca nu lasa miros, deoarece se evapora dupa cateva ore.

2- Bicarbonat de sodiu

Este posibil ca urina sau petele de ulei sa va deterioreze salteaua. Pentru a le indeparta, bicarbonatul de sodiu este un produs cu proprietati abrazive ideale. Daca doriti sa utilizati aceasta tehnica, frecati pata cu aceasta pulbere alba inmuiata in apa si lasati salteaua sa se inmoaie timp de 30 de minute. Tot ce trebuie sa faci este sa freci pata cu apa amestecata cu sapun si sa o lasi sa se usuce! Surprinzator, nu-i asa? Bicarbonatul de sodiu este esential pentru pastrarea in casele noastre. Si, din motive intemeiate, are 25 de utilizari domestice formidabile.

3- Apa oxigenata

Cu peroxid de hidrogen, puteti elimina o pata de ulei, o pata de noroi sau o pata de vin rosu. Veti avea nevoie de 30 de mililitri din acest ingredient si o lingura de bicarbonat de sodiu, cunoscut pentru puterile sale de indepartare a petelor. Amestecati aceste produse ideale pentru a scapa de o pata incapatanata si frecati-o cu o periuta de dinti uzata. De asemenea, puteti utiliza un burete umed pentru a elimina excesul.

Citeste si articolul :   Cum sa eliminati petele de deodorant de pe haine

4- Folositi detergent

Indepartarea celor mai dure pete necesita uneori substante chimice dure, cum ar fi detergenti precum inalbitorul. Acesta este cazul unei pete de sange care este deosebit de dificil de indepartat. Pentru a elimina aceasta pata , inmuiati o carpa umeda in aceasta substanta chimica si frecati zona patata. Asteptati 15 minute inainte de a sterge excesul de detergent cu un burete uscat din microfibra. Daca pata persista, repetati procesul a doua oara si lasati-l sa se usuce la aer.

5- Faceti un preparat cu alcool de uz casnic

Acest preparat va va ajuta sa scapati de petele dificile. Avantajul acestui amestec este ca va va ajuta sa eliminati bacteriile si sa eliminati urmele  incorporate in tesatura. Pentru a face acest amestec, veti avea nevoie de 1 cana de alcool pur, 1 lingura de bicarbonat de sodiu, 3 linguri de balsam  si 3 pahare de otet alb. Se amesteca aceste ingrediente intr-un recipient si se inmoaie un prosop folosit cu acest preparat pentru indepartarea petelor si curatare. Apoi aplicati acest produs pe toata salteaua, acordand o atentie deosebita petelor persistente. In cele din urma, lasati-l sa se usuce la soare sau in aer liber. Dupa ce amestecul s-a uscat, stergeti orice reziduu cu un burete umed.

Citeste si articolul :   Produse diuretice pentru scaderea in greutate si scaderea tensiunii arteriale

6- lamaie

Cunoscut pentru proprietatile sale de albire, acest citric este, de asemenea, un formidabil indepartare a petelor. Are puterea de a indeparta petele de ciocolata si cafea atata timp cat o folositi corect. Pentru a face acest lucru, trebuie sa amestecati sucul unei jumatati de lamaie cu o jumatate de cana de apa. Inmuiati un burete din microfibra in acest preparat si aplicati-l viguros pe pata.

7- Alcool de uz casnic si otet alb

Trucul este potrivit in special pentru dezodorizarea unei saltele. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care sunt obisnuiti sa se culce cu animalele de companie care pot imbiba mediul cu mirosul lor. Pentru a utiliza aceasta tehnica, va trebui sa aveti o sticla  de pulverizare in care sa puneti o jumatate de pahar de alcool de uz casnic si aceeasi cantitate de otet alb. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti pulverizezi salteaua cu acest deodorant de casa care scapa de toate mirosurile neplacute! Apoi lasati-l sa se usuce la aer timp de o ora. Daca doriti sa adaugati parfum acestui produs, puteti pune cateva picaturi din uleiul esential preferat.

Citeste si articolul :   Limonada si beneficiile ei atunci cand vrem sa slabim

8- Tehnica aspiratorului

Acest instrument  va va ajuta sa restaurati o saltea murdara uzata de timp si umiditate. Acest echipament va aspira praful in profunzime datorita puterii sale. Pentru a adauga eficienta acestei metode, veti avea nevoie de doua linguri de bicarbonat de sodiu si o perie moale de par. Primul pas este sa stropiti pulberea alba pe saltea, insistand asupra urmelor incapatanate. Lasati acest produs cu proprietati antiseptice si de curatare sa functioneze timp de cel putin 30 de minute. Apoi curatati usor cu o perie moale si asteptati aceeasi perioada de timp. Cu acest truc, veti scapa de reziduurile de bicarbonat si veti scapa radical de praful din petele rezistente la curatare.

Autor