Academicianul Ovidiu Bojor: Regula celor trei de 8 pentru o viata sanatoasa.

Academicianul Ovidiu Bujor, ajuns la o venerabila varsta, ne ofera cateva secrete ale longevitatii, pe care domnia sa le-a aplicat cu succes in propria lui existenta.

Regula celor trei de 8:

• 8 ore de activitate
• 8 ore de odihna activa
• 8 ore de somn Odihna activa inseamna miscare fizica (plimbari prin natura) sau mentala (lectura, muzica etc.).

„Preventia incepe din copilarie. Principalul lucru: toata viata mi-am propus sa nu ma scot din priza niciun moment. Orice aparat, daca il scoti din priza, nu functioneaza. Va dau un exemplu: la 1 noiembrie 1985 am iesit la pensie, nu imi mai placea locul de munca. La 2 noiembrie, acelasi an, am fost angajat cu carte de munca la Institutul de Biotehnologii si, de atunci pana in prezent, am carte de munca. Cred ca am depasit 67-70 de ani de activitate, ca am inceput la 20 de ani”, spune Ovidiu Bojor.

Publicitate

Publicitate

Academicianul spune ca munca facuta cu drag creste speranta de viata. „Avem liberul arbitru, sa alegem ce ne place mai mult in viata. Acolo vom da randament maxim. Munca era in trecut un lucru neplacut. Nu! Prin placerea de a munci castigi viata ta si a celor din jur”, spune el.

Citeste si articolul :   Deficitul de fier te oboseste si te imbolnaveste: 9 semne de avertizare

Ovidiu Bojor spune ca este omnivor si ca mananca de toate, dar din ce in ce mai putina carne:

„Din ce in ce mai putina, de intretinere. Cel mult o data pe saptamana carne. O inlocuiesc cu pestele, care e proteina cea mai usor asimilabila”.

Academicianul spune ca are o regula stricta pentru longevitate:

„Aici e regula celor trei de opt: opt ore de activitate, opt de odihna activa si opt de somn. Din opt ore de odihna activa, macar doua ore sa dedicam familiei, sa avem dialog cu copilul. In rest, ce va place: pictura, muzica, dans”.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.