Alerta ANM IMEDIATA: COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata

Alerta ANM. Meteorologii au emis noi coduri galbene de instabilitate atmosferica accentuata.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

“MESAJ 1 – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 13:00 – 07 iulie, ora 22:00

Publicitate

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, local in Moldova, nordul Munteniei si zona Carpatilor Orientali vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.

Publicitate

MESAJ 2- COD GALBEN

Fenomene vizate: val de caldura, disconfort termic accentuat si canicula

Interval de valabilitate: 07, 08 si 09 iulie

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat in Banat, Crisana, in cea mai mare parte a Olteniei, in vestul Maramuresului si in sud-vestul Transilvaniei, valul de caldura se va intensifica, local va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 37 de grade, iar cele minime se vor situa intre 17 si 23 de grade.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO. Cod galben si portocaliu de vreme rea

Nota: Miercuri, 7 iulie, disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depasi usor pragul critic de 80 de unitati) pe arii restranse si in sud si centru.
Disconfortul termic se va mentine ridicat si la sfarsitul saptamanii, pe alocuri la campie”, se arata in comunicatul ANM.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.