Alerta ANM: Cod galben de furtuni. Judetele vizate

Alerta METEO! ANM a amis atentionari de cod galben de furtuni valabila astazi si avertizare cod galben de canicula in jumatate de tara.

Alerta meteo ANM COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata pentru intervalul 28 iunie, ora 12:00 – 28 iunie, ora 22:00.

„In intervalul mentionat, in nordul Munteniei, in sud-vestul Moldovei si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata care se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si izolat grindina si vijelii. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi local 20…40 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica vor mai fi pe alocuri si in Transilvania, Oltenia, Dobrogea, sudul si estul Munteniei si restul Moldovei”, se mentioneaza in comunicatul transmis ANM.

De asemenea, a fost emisa alerta COD GALBEN de disconfort termic accentuat si canicula pentru perioada 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00.

„In intervalul mentionat, in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramuresului si sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii exinse indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati si local va fi canicula. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 33 si 37 de grade, iar noptile vor fi tropicale si temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade.

Citeste si articolul :   Presedintele Iohannis anunta noi restrictii!

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, mai ales dupa-amiaza si seara in zonele de deal si de munte si pe alocuri in restul teritoriului.

Joi (1 iulie), instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor, dar disconfortul termic se va mentine accentuat in sudul si estul teritoriului.”, a anuntat ANM.

 

Autor