Cum sa eliminati mucegaiul de pe pereti, astfel incat sa nu mai revina niciodata

Mucegaiul creste pe suprafete umede. Acest organism viu alcatuit din ciuperci microscopice apare ca un muschi verzui sau albicios care poate aparea pe pereti, tesaturi,   emanand un miros puternic de mucegai. Din fericire, este posibil sa scapi definitiv de el cu sfaturi simple, eficiente si economice.

Datorita umezelii care se acumuleaza, a unor probleme de etansare, a infiltrarii slabe sau a sistemului de ventilatie, pot aparea pete de mucegai si care favorizeaza dezvoltarea gandacilor . Pe langa faptul ca peretii sunt urati, mucegaiul poate fi toxic si prezinta pericole pentru sanatate. A scapa de el cat mai repede posibil este, prin urmare, esential pentru a ne proteja de aceste riscuri.

Cum se identifica urmele de mucegai pe pereti

Cea mai putin periculos  mucegai este cel care apare sub forma de inele albe care uneori pot deveni verzi, albastre sau maronii. Cele care formeaza pete negre sunt cele mai periculoase. In timp ce aceste microorganisme isi fac locuinta pe pereti sau tavan, ele pot, daca nu sunt tratate rapid, sa se raspandeasca pe mobilier si perdele. Din pacate, petele de mucegai se aseaza adesea in locuri greu de vazut cu ochiul liber.  Si, din motive intemeiate, mucegaiul este intotdeauna insotit de mirosuri umede si umiditate. Prin urmare, trebuie sa incercam sa gasim originea acestui miros care poate provoca probleme respiratorii.

Citeste si articolul :   6 metode pentru o cultura bogata de rosii. Toate ingredientele se gasesc in bucatarie

Care sunt cauzele cresterii mucegaiului

Dupa cum s-a mentionat mai sus, cauzele dezvoltarii mucegaiului pot fi diverse. Spatiile inchise cu ventilatie slaba  sunt susceptibile de a creste nivelul de umiditate din aer, provocand probleme de mucegai pe peretii interiori sau exteriori ai unei case, in spatii comune si / sau private. In general, mucegaiul este cauzat de o ventilatie insuficienta care provoaca poluarea aerului ambiant, ceea ce creste nivelul de umiditate. Infiltrarea apei prin podea catre pereti poate provoca, de asemenea, aparitia petelor de mucegai.

Otet alb

Aceasta este metoda preferata pentru indepartarea mucegaiului. Economica si foarte eficienta, aceasta solutie apoasa ajuta la disparitia  ciupercilor. Pentru a face acest lucru, incepeti prin aerisirea camerei, apoi turnati otet alb din abundenta pe un burete sau o carpa din microfibra. Apoi frecati energic zona infestata pentru a indeparta cea mai mare parte a mucegaiului. Turnati un amestec de apa si otet alb intr-o sticla de pulverizare, apoi pulverizati pe urmele de umiditate pe care nu ati reusit  sa le dislocati. Lasati-l sa actioneze 6 ore si stergeti-l cu o carpa curata. Repetati operatia pana cand urmele au disparut complet. Pentru cele mai bune rezultate si un miros placut, adaugati cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai la preparatul dumneavoastra. Aveti grija, acest ulei nu este recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza.

Inalbitor natural

Inalbitorul vandut in supermarketuri poate prezenta riscuri pentru sanatate, deci cel mai bine este sa il inlocuiti cu o reteta naturala. Pentru a utiliza aceasta metoda, diluati produsul in apa rece si turnati amestecul pe o carpa din microfibra sau intr-o sticla de pulverizare. Frecati peretii pentru a indeparta petele de umezeala, apoi clatiti cu apa curata.

Citeste si articolul :   Cum sa indepartezi mucegaiul de pe pereti si sa scapi definitiv de problema

Amoniac

Amoniacul este un produs coroziv care poate prezenta riscuri pentru sanatate. Prin urmare, se recomanda utilizarea acestuia cu moderare si luarea tuturor masurilor de precautie necesare. Pentru aceasta metoda, va trebui sa turnati o cantitate egala de amoniac intr-un recipient cu apa. Lasati sa stea cateva minute, apoi turnati aceasta solutie pe o carpa pe care o veti folosi pentru a freca petele de mucegai. Cand toate urmele au disparut, clatiti bine.

Cristale de soda

Incepeti prin a turna o ceasca  cu soda intr-un litru de apa fierbinte. Ca si in cazul celorlalte metode, turnati preparatul intr-o carpa din microfibra, frecati zona infestata si apoi, atunci cand petele de mucegai dispar, clatiti bine cu apa curata.

Apa oxigenata

Peroxidul de hidrogen este un produs multifunctional si un anti-mucegai de neegalat. Pentru aceasta metoda, va trebui sa turnati 100 ml apa oxigenata in 200 ml apa intr-un pulverizator. Pulverizati zona de crestere excesiva, apoi frecati cu o carpa din microfibra pana cand petele dispar. In cele din urma, clatiti-l cu apa calduta.

Citeste si articolul :   Trucul genial pentru curatarea unui cuptor murdar si incrustat: devine din nou stralucitor si curat

Bicarbonat de sodiu pentru curatarea tapetului

Pentru a scapa de el, trebuie mai intai sterse cu o carpa uscata din microfibra. Daca persista unele urme, turnati 4 linguri de bicarbonat de sodiu intr-o cana cu apa fierbinte si pulverizati solutia pe suprafata dumneavoastra. Se lasa sa actioneze cateva minute si se clateste cu apa curata.

Cum se previne aparitia urmelor de mucegaiCum sa faceti fata umezelii in crestere

1.Pentru a depasi aceasta problema, este esential sa impermeabilizati peretii si sa ii uscati . Doar asa veti putea controla cresterea umiditatii care face sa apara urme de mucegai.

2.Cum sa rezolvati problemele de ventilatie

Daca aveti o problema de ventilatie, va trebui sa instalati un dezumidificator in casa dvs. care va reduce umiditatea din aer.

3.Cum sa va ocupati de infiltrarea apei

Scurgerea poate proveni de pe acoperis sau subsol. Oricum, pentru a depasi aceasta problema, este esential sa initiati reparatii pentru a opri infiltratiile.

Autor