Profitand de epidemie, PSD a lucrat mult si toxic in Parlament. Vrea sa-si salveze baronii

Presedintele Klaus Iohannis a iesit, joi, cu un nou atac la adresa social-democratilor, afirmand ca „PSD a lucrat mult si prost, toxic de-a dreptul, in Parlament”, seful statului adaugand ca a ramas „acelasi partid preocupat doar sa-si salveze baronii”.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, in contextul in care Curtea Constitutionala a stabilit ca amenzile date in perioada starii de urgenta incalca Legea fundamentala, ca „PSD si acolitii sai, sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstructie al intregii natiuni sa esueze”.

Redam declaratiile sefului statului la adresa PSD:

„Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odata cu decizia Curtii Constitutionale. Responsabilitatea fiecaruia dintre noi este in continuare aceeasi. Regulile si sanctiunile impuse de autoritati nu au avut si nu au alt scop decat protejarea sanatatii si vietii fiecaruia dintre noi.
Numai respectand aceste masuri vom putea sa ne reluam activitatile cotidiene, sa se joace copiii in parc, sa ne revedem parintii in deplina siguranta.
Iar politicienilor care fac un scop din apararea si protejarea drepturilor celor care incalca legea le cer sa inceteze ca prin actiunile si discursul lor sa mai puna in pericol viata cetatenilor.
Romanii se confrunta din pacate cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul foarte contagios denumit SARS-COV-2 si celalalt inamic, mult mai vizibil, dar la fel de daunator pentru societatea si pentru viitorul tarii noastre.

Cei mai bine intentionati dintre noi am fi crezut poate ca atunci cand natiunea noastra are de infruntat o provocare teribila, fara precedent, toate fortele, in special cele politice, se unesc pentru a depasi cu bine perioada critica.
O iluzie si sperante desarte, pentru ca lupul, ca in celebrul proverb, isi schimba blana, dar naravul ba.
Profitand de faptul ca atentia publica este concentrata, cum este si firesc, pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD-ul a lucrat in Parlament.

Citeste si articolul :   Peste 4.400 de noi cazuri de Covid, inregistrate in ultimele 24 de ore in Romania

A lucrat mult si prost, toxic de-a dreptul, asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani. A continuat sa faca ce stie mai bine acest partid nociv, care a scos in strada, sa nu uitam, sute de mii de romani revoltati, care a pus Romania in posturi jenante in fata partenerilor europeni.
Poate ca, preocupati de ingrijorarile momentului, este usor sa uitam ce reprezinta acest partid, care a fost pe punctul de a scoate tara noastra de pe parcursul european si de a o arunca cu zeci de ani in urma.
Dar intelegerile si legile populiste si demagogice care, daca ar fi promulgate, ar amaneta practic viitorul unei generatii au darul de a ne reaminti imediat de ce este in stare sa faca PSD.

Dau doar doua exemple recente de asemenea legi care ar fi daunat bugetului Romaniei si care s-au dovedit a fi neconstitutionale, si ma refer la legile PSD de suspendare a platilor la credite si la utilitati, legi scrise prost si populist, fara criterii clare de aplicare.
In urma cu doua zile, CEDO a dat o decizie care ne-a aratat, din nou, tuturor, care era agenda reala a pesedistilor, pe care nu au abandonat-o nici acum.
Au venit la putere pentru a-i alunga din functii pe cei competenti, pentru a-si crea instrumente de presiune pe dosare, pentru a scapa de urmariri penale, pentru a-si da amnistii si gratieri.
Iar prin ceea ce continua sa faca dovedesc ca nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic pe justitie. Daca ar putea si nu s-ar teme de reactia romanilor, ar face-o imediat, chiar si acum.
Practicile de a legifera in mod haotic, cu incalcarea regulilor de dezbatere parlamentara, in mod netransparent, prin deturnarea in ultimul moment a unor initiative legislative continua si astazi, din pacate.

Citeste si articolul :   Coronavirus, 10 martie: 4.564 de cazuri noi si 100 de decese

De ce face PSD asta? Simplu, pentru ca a ramas acelasi partid preocupat doar sa-si salveze baronii.
Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute, in Parlament. In timp ce atentia publica era concentrata asupra altor subiecte, PSD era ocupat sa loveasca din nou in standardele de integritate aplicabile functiilor publice sau sa reglementeze privilegii.
Mai exact, PSD, nou sau vechi, vrea sa le permita unor alesi locali declarati incompatibili sa candideze la primarii sau pentru alte functii.
O astfel de masura ar amnistia nici mai mult, nici mai putin, 1.000 de alesi locali care au incalcat legea. Unica prioritate a pesedistilor, chiar si intr-o criza umanitara, ramane doar aceasta: legi cu dedicatie pentru baronii lor.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca PSD a infestat cu persoane obediente pana si cele mai importante institutii ale statului roman. Oameni lipsiti de profesionalism, de caracter si de responsabilitate fac jocurile pesedistilor din functiile publice pe care vremelnic le ocupa.
Sa ne amintim cum in 2018 si in 2019, pentru a proteja infractorii, pesedistii au incercat sa puna pe butuci Inalta Curte de Casatie si Justitie cu ajutorul satelitilor lor.
Astazi, PSD vrea sa ii apere pe infractori, pe cei care sfideaza regulile si incalca legea, cu sprijinul acelorasi sateliti.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, joi, 17 decembrie 2020. Ce se intampla astazi cu principalele valute

Modul conjunctural al PSD de a legifera si maniera discretionara de a se comporta ca majoritate parlamentara au condus, de fapt, la ani pierduti pentru Romania si pentru romani.
Iata de ce resetarea Romaniei nu se va putea realiza cata vreme PSD-ul continua sa controleze majoritatea parlamentara.
Resetarea Romaniei inseamna o constructie in jurul a ceea ce functioneaza, in jurul romanilor onesti, a profesionistilor care au performat in aceste luni de criza, a celor care au rezistat presiunilor politice si si-au facut datoria bine.

Ei trebuie lasati, promovati si incurajati sa schimbe Romania in bine, iar politicienii retrograzi vor deveni cu certitudine, prin votul cetatenilor, o minoritate insignifianta in viitorul Parlament.
Dupa ce vom iesi din aceasta criza, principalul nostru obiectiv trebuie sa fie cel de a pune Romania pe drumul unei dezvoltari temeinice si durabile.
Stim ce avem de facut si vom continua cu si mai multa energie sa reparam tot ceea ce s-a dovedit in aceasta perioada ca functioneaza gresit”.

Autor