Decizia CCR nu te scapa de amenda. Cat vei plati, incepand de azi, daca nu respecti restrictiile

Daca ti-a trecut prin minte ca de azi nu vei mai putea fi amendat daca iesi din casa, afla ca te-ai inselat. Premierul a anuntat ca politistii vor continua sa dea amenzi, insa ce e drept, acestea vor fi mai mici.

Guvernul revine la valoarea initiala a amenzii, de 5.000 de lei

Daca pana acum plateai pana la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonantelor militare, acum vei plati doar 5.000 de lei, valoarea amenzii inainte ca Guvernul Orban sa o majoreze.

Amenzile date pentru incalcarea ordonantelor militare au revenit la nivelul primei ordonante, dupa ce CCR a declarat ca actuala ordonanta este neconstitutionala.

Publicitate

„Noi am marit amenzile pentru a creste gradul de conformare la reguli. Faptul ca s-a luat aceasta decizie a CCR nu inseamna ca nu se mai dau amenzi, numai ca se dau amenzile la nivelul anterior Ordonantei de Urgenta. Daca a fost declarat neconstitutional un articol, declararea ca neconstitutional poate sa fie interpretata ca o revenire la vechile amenzi. Cand vom avea si motivarea vom intelege cu adevarat care sunt toate consecintele legale”, a spus Ludovic Orban.

Citeste si articolul :   Ultimul bilant coronavirus din an, a patra zi de crestere a noilor cazuri si 37 de decese

Avocatul Cristian Ene spune: „Ordonantele sunt in vigoare, ele pot produce in continuare sanctiuni. Nici vorba la acest moment sa nu aplici acea ordonanta. Nu exista o terminologie generala sa spuna ca, dupa aparitia deciziei CCR, toate amenzile date in perioada starii de urgenta sunt neplatibile. Daca statul va intelege sa ierte contravenientii, poate emite o lege de amnistie fiscala, lege ce poate fi atacata la CCR”

Cristian Ene continua explicatiile: „Doar judecatorul poate dispune anularea, pentru nelegalitate sau netemeinicie. Judecatorul poate diminua amenda sau aplica un avertisment”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.