Ludovic Orban dupa decizia CCR: „Mi se pare o decizie data in favoarea celor care nu au respectat regulie, in dispretul milioanelor care au respectat regulile…

Amenzile date pentru incalcarea ordonantelor militare au revenit la nivelul primei ordonante, dupa ce CCR a declarat ca actuala ordonanta este neconstitutionala.

„Noi am marit amenzile pentru a creste gradul de conformare la reguli. Faptul ca s-a luat aceasta decizie a CCR nu inseamna ca nu se mai dau amenzi, numai ca se dau amenzile la nivelul anterior Ordonantei de Urgenta. Daca a fost declarat neconstitutional un articol, declararea ca neconstitutional poate sa fie interpretata ca o revenire la vechile amenzi. Cand vom avea si motivarea vom intelege cu adevarat care sunt toate consecintele legale”, a spus Ludovic Orban.

Guvernul urmeaza sa faca o analiza a situatiei incasarilor pentru a constata daca se impune o amnistie fiscala sau un nou proiect de lege pentru stergerea amenzilor acordate in baza OUG declarata neconstitutionala.

„Am spus si mai repet: mi se pare o decizie anticonstitutionala, impotriva ordinii de drept, data in favoarea celor care, minoritate evidenta fiind, care nu au respectat regulile, cateva zeci de mii de romani, si data in dispretul milioanelor de romani care au respectat regulile, s-au comportat responsabil si au contribuit la mentinerea in niste limite rezonabile a raspandirii coronavirusului”, a mai declarat Orban.

Publicitate

Ce se intampla daca starea de urgenta devine neconstitutionala

Ludovic Orban a a spus: “Cum sa devina neconstitutionala starea de urgenta? Este inscrisa in Constitutia Romaniei. Acum, eu nu cred ca se poate ajunge chiar pana in situatia in care Curtea Constitutionala sa rescrie Constitutia”.

“Constitutia este clar adoptata prin referendum. Suntem din ce in ce mai hotarati sa gasim solutii pentru a schimba prevederile constitutionale si legale care reglementeaza activitatea Curtii Constitutionale, pentru ca este clar ca trebuie schimbata daca au dus la o asemenea componenta a Curtii Constitutionale care sa transforme Curtea Constitutionala intr-un inamic al Constitutiei si intr-un instrument de exploatare, de interpretare subiectiva a Constitutiei, de cele mai multe ori impotriva interesului general”, a mai spus Orban.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.