Inca o lovitura pentru guvern. Se deschid terasele de luni. Care sunt conditiile

Se deschid terasele de luni. Daca asteptai cu nerabdare deschiderea teraselor, iata ca vestea vine mult mai repede. La inceputul saptamanii viitoare vei putea sa iesi din casa la terasa. Senatul a aprobat proiectul de lege pentru instituirea starii de alerta stabileste ca terasele ce respecta masurile de protectie sanitara sa poata functiona.

Terasele se deschid incepand cu 18 mai

Publicitate

Modul in care se va face acest lucru va fi stabilit de Camera Deputatilor. Noua lege va fi publicata vineri in Monitorul Oficial si va intra in vigoare luni, 18 mai, scrie Mediafax

Pana atunci, proprietarii teraselor trebuie sa se puna la punct cu masurile de protectie sanitara ce vor trebui respectate, chiar daca documentul adoptat de Parlament nu ofera detalii suplimentare despre aceste masuri.

Publicitate

In forma sa initiala a proiectului, Guvernul propusese ca terasele sa ramana inchise, cu exceptia celor care ofera servicii de tip livrare, drive-in, room service, cel putin pana la 1 iunie. Planul Executivului ar putea fi insa dat peste cap daca presedintele Iohannis va promulga legea aprobata miercuri de Camera Deputatilor.

Citeste si articolul :   Bilant COVID-19 din 30 martie 2022, in Romania.

Noul raport elaborat de deputatii din Comisia Juridica cuprinde mai multe modificari printre care introducerea printre magazinele care pot fi deschise in perioada starii de alerta a mall-urilor mici, cu o suprafata de pana la 15.000 de metri patrati. De asemenea, pot fi deschise terasele pe perioada starii de urgenta. Conform legii, cetatenii sunt obligati sa poarte masca de protectie in spatiile publice inchise si in transportul in comun

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.