Primul oras din Romania care are un automat stradal cu masti, manusi si dezinfectanti. Cat costa fiecare produs

Primul oras din Romania unde exista un automat stradal de la care se pot cumpara masti, manusi, ochelari de protectie si geluri dezinfectante, este Sibiul.

Automatul se gaseste in Piata Cibin, cea mai mare piata agroalimentara din oras si a fost instalat de catre o firma sibiana care are experienta de cativa ani in livrarea unor asemenea aparate.

Aparatul are in dotarea sa masti chirurgicale, la pretul de 3,5 lei bucata, masti cu protectie ridicata FFP2, la pretul de 20 de lei bucata, ochelari de protectie cu 15 lei, gel dezinfectant de 500 ml, la pretul de 25 de lei, sau unul mic de doar 40 ml la 10 lei.

De asemenea cumparatorul poate alege si seturi de produse de protectie, cum ar fi kitul care contine o masca si doua perechi de manusi, la pretul de 5 lei, sau setul cu doua masti si patru perechi de manusi la pretul de 10 lei.

Dupa 15 mai, purtarea mastii in spatiile inchise devine obligatorie, anunta presedintele Klaus Iohannis. De asemenea, pastrarea unei distante de „doua brate” intre persoane va fi obligatorie.

„Din pacate, epidemia este intre noi. Nu este momentul sa ne relaxam prea mult. Ne apropiem foarte rapid de numarul de 1.000 de victime ale acestei epidemii, avem in fiecare zi sute de cazuri noi. Totusi, se apropie data de 15 mai, cand se termina starea de urgenta si vom intra intr-o alta forma de organizare, in starea de alerta”, a spus Iohannis.

Potrivit sefului statului, devine obligatoriu dupa 15 mai:

– portul mastii, care sa acopere gura si nasul in spatiile interioare, respectiv magazine sau mijloacele de transport in comun

– pastrarea unei distante intre persoane de 1,5 metri sau de „doua brate”

– igiena mainilor

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.