Anunt de ultima ora de la MAI, pentru toti romanii

Grupul de Comunicare Strategica a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru toti romanii:

Draft de hotarare, in analiza: romanii nu ar mai avea voie sa iasa din case. Autoritatile infirma ca e aprobat sau se aplica

“Va rugam sa ne sprijiniti prin distribuirea acestei postari❗

PRECIZARE:

Publicitate

Avand in vedere faptul ca a fost dat publicitatii un document al Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, intitulat „HOTARAREA NR. 14 din 20.03.2020”

Facem urmatoarele precizari:

1. Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific, organism in subordinea CNSSU, format din specialisti in epidemiologie si boli infectioase.

2. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific si NU a fost inaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta), organism abilitat sa ia decizii in astfel de situatii.

3. Hotararile Grupului de suport tehnico-stiintific au caracter de propunere catre CNSSU, doar dupa ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific.

4. La nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evolutia raspandirii noului coronavirus (COVID-19), tinand cont de practica altor state care se confrunta cu aceeasi problematica.

Citeste si articolul :   Pacientii cu Covid-19 nu mai sunt contagiosi dupa 11 zile de boala

5. Atentionam asupra faptului ca in documentul dat publicitatii NU este mentionata data de la care sunt aplicabile masurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest lucru demonstreaza ca masurile NU au aplicabilitatea imediata, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la raspandirea noului coronavirus (COVID-19).

6. La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizarii organelor de cercetare penala pentru infractiunea de divulgare fara drept a unor informatii care nu sunt destinate publicitatii.

7. Inspectoratul General al Politiei Romane a sesizat DIICOT cu privire la savarsirea infractiunii de distribuite de informatii nedestinate publicitatii, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 304 Cod Penal, fapta pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Grupul de Comunicare Strategica”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.