Virgil Musta, despre venirea celui de-al patrulea val al pandemiei de Covid-19 in Romania.

Virgil Musta a vorbit despre venire celui de al patrulea val, dupa ce oficialii din Franta au anuntat deja ca se asteapta la sfarsitul lunii iulie. Medicul timisorean spune ca nici Romania nu va scapa.

„In principiu, la noi valurile au venit cam la 3-4 saptamani dupa ce au aparut in celelalte tari europene, unde miscarea populatiei este mult mai intensa si unde turismul este mai dezvoltat. Ce va pot spune este ca la ora actuala acest al patrulea val, creat in special de tulpina indiana Delta creeaza probleme in Anglia unde numarul de imbolnaviri a crescut, in Rusia, unde, de asemenea, numarul de imbolnaviri este foarte mare, in Portugalia si acum vedeti ca deja au inceput sa creasca si in alte tari vest europene, deci probabil ne asteptam ca intr-o luna sa apara si la noi.

Nu va pot spune cat de repede se va extinde comunitar. Asta inseamna ca aceste cazuri pot aparea in 2-3 saptamani, dar mai dureaza 1-2 saptamani pana sa se transforme in transmitere comunitara”, a declarat Virgil Musta pentru DC News.

Citeste si articolul :   Situatia epidemica se amelioreaza in Franta,dar urmeaza o criza economica brutala

„Eu sper sa nu fie o furtuna la fel ca in celelalte valuri, dar trebuie sa ne bucuram de aceste momente libere si sa ne pregatim pentru un eventual al 4-lea val”.

Cei mai afectati in valul 4 al pandemiei

„In primul rand persoanele nevaccinate vor fi cele mai afectate, persoanele in varsta, peste 65 de ani si cu comorbiditati multiple, in special obezitate, diabet, boli cardio-vasculare, dar si alte boli cronice. Aceeasi factori de risc sunt ca si pana acum, doar ca transmiterea comunitara a virusului Delta este mult mai intensa, 60% mai mare decat a virusului englez, care si el era cu 50% mai contagios decat virusul initial provenit din Wuhan!”, a mai spus medicul timisorean.

Autor