Avertizare ANM. Meteorologii au schimbat iar prognoza: Cod Galben de fenomene extreme.

Avertizare ANM. Meteorologii au emis noi avertizari de cod galben instabilitate atmosferica temporar accentuata si canicula.

ATENTIONARE METEOROLOGICA COD GALBEN

Fenomene vizate: val de caldura, disconfort termic accentuat si canicula. Interval de valabilitate: 08 si 09 iulie

Zone afectate: conform textului si hartii

Valul de caldura va persista in cea mai mare parte a Olteniei, in vestul Maramuresului si sud-vestul Transilvaniei, unde vor fi temperaturi maxime de 31…35 de grade, iar in Banat si Crisana chiar se va intensifica, va fi canicula, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 35 si 38 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local, mai ales in vestul tarii, va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Nota: Disconfortul termic se va mentine ridicat si la sfarsitul saptamanii, pe alocuri, la campie.

ATENTIONARE METEOROLOGICA COD GALBEN

Interval de valabilitate: 08 iulie, ora 13:00 – 08 iulie, ora 22:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Citeste si articolul :   Ajutor de la stat pentru parintii nevoiti sa stea acasa cu cei mici

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in nordul Olteniei si al Munteniei, precum si in zona Carpatilor Orientali, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.
Nota: Fenomene asociate instabilitatii atmosferice vor fi pe arii mai restranse si in sud-estul tarii si in restul zonei montane.