Dr. Fauci, anunt neasteptat despre purtarea mastilor in exterior

Dr. Anthony Fauci a declarat duminica ca se asteapta ca Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor sa elibereze indrumari actualizate privind purtarea mastilor in exterior – deoarece riscul de raspandire a COVID-19 este „intr-adevar foarte scazut” in aer curat.

„Cred ca este de bun simt sa spunem ca riscul in aer liber este intr-adevar destul de scazut”, a spus Fauci la emisiunea ABC „This Week”, potrivit New York Post. „Daca sunteti o persoana vaccinata, care purtati o masca in aer liber, evident, riscul este minuscul.”

Consilierul sef medical de la Casa Alba a declarat ca noile studii despre riscul redus in aer liber vor forma probabil noi orientari.

„Ceea ce cred ca veti auzi, ceea ce va auzi tara in curand sunt ghiduri actualizate de la CDC”, a spus el.

„CDC este o organizatie bazata pe stiinta. Nu vor sa faca nicio recomandare pana nu actualizeaza datele care o sustin. Dar, cand te uiti in jur si privesti situatia este de bun simt, evident, sa spui ca riscul este intr-adevar foarte scazut, mai ales daca esti vaccinat”, a mai spus Fauci.

Citeste si articolul :   Medic de la Spitalul Dimitrie Gerota, dosar penal, dupa ce a incercat sa insele autoritatile

Stirea vine dupa ce unele state care au renuntat la masti – cum ar fi Texas – inregistreaza rate mai mici de infectie decat altele cu mandate pentru spatiile publice interioare sau zonele aglomerate.

Texas a inregistrat in medie aproximativ 70 de cazuri noi la 100.000 de persoane in ultimele sapte zile, potrivit CDC.

Florida, care, de asemenea, a renuntat la masca, a fost printre cele mai grave zece state pentru rata sa de infectie, 186 de cazuri la 100.000 de oameni. Asta inseamna ca in Texas oamenii s-au vaccinat si sunt mai responsabili.

Michigan, unde masca este obligatorie, a devenit un hotspot pentru virus, cu o medie a ultimelor sapte zile de 390 de noi infectari la 100.000 de persoane.

De asemenea, New York a inregistrat aproximativ 206 de cazuri la 100.000, in ultimele sapte zile, in timp ce restul statului New York a inregistrat o medie de aproximativ 176. Primarul New York-ului, Bill de Blasio, declara saptamana trecuta ca se asteapta ca masca sa fie obligatorie in tot orasul cel putin pana in luna iunie.

Autor