Cea mai puternica rugaciune catre Dumnezeu si Duhul Sfant. Se spune in ziua de Rusalii

Rusalii 2021. Cea mai puternica rugaciune catre Dumnezeu si Duhul Sfant trebuie rostita de sarbatoarea Pogorarii Duhului sau Duminica Mare, asa cum mai este cunoscuta sarbatoarea la crestinii ortodocsi.

Rusalii  este sarbatoarea cunoscuta la romanii crestini ortodocsi drept Pogorarea Sfantului Duh sau Duminica Mare si are loc, in acest an, duminica, pe 20 iunie, si luni, pe 21 iunie.

Cea mai puternica rugaciune de Rusalii 2021

“Imparate Ceresc, Preabunule Mangaietorule, Duhule al adevarului, Cel ce din Tatal mai inainte de veci purcezi si intru Fiul pururea Te odihnesti; nepartinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeiesti, pe care le imparti precum voiesti; prin care si noi nemernicii ne-am sfintit si ne-am uns in ziua botezului nostru.

Publicitate

Cauta spre rugaciunea robilor Tai, vino la noi si Te salasluieste intru noi si curateste sufletele noastre, ca sa putem a ne face locas Preasfintei Treimi.

Publicitate

Asa, o Preabunule, nu Te scarbi de necuratia noastra, nici de ranile pacatelor; ci le tamaduieste pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecatoare. Lumineaza mintea noastra, ca sa cunoastem desertaciunea lumii si a celor ce sunt in lume; inviaza stiinta noastra, ca neincetat sa vesteasca noua ceea ce se cuvine, a face si ce se cuvine a lepada; indeparteaza si innoieste inima noastra, ca sa nu izvorasca mai mult ziua si noaptea ganduri rele si pofte necuvioase.

Citeste si articolul :   7 semne ca un narcisist incearca sa te manipuleze.

Imblanzeste trupul si stinge cu insuflarea Ta cea datatoare de roua vapaia patimilor, prin care se intuneca in noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

Iar duhul lenevirii, al mahnirii, al iubirii de stapanire si al grairii in desert goneste-l de la noi. Si ne da noua duhul dragostei si al rabdarii, duhul blandetii si al dreptatii, ca indreptand inimile cele slabite si genunchii, fara de lenevire sa calatorim pe calea sfintelor porunci.

Si asa, ferindu-ne de tot pacatul si implinind toata dreptatea, sa ne invrednicim a primi sfarsit crestinesc si nerusinat si a intra in Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne inchina Tie, impreuna cu Tatal si cu Fiul, cantand in vecii vecilor: Treime Sfanta, slava Tie!”.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.