Oua pentru sanatate: Afla ce se va intampla cu corpul tau daca mananci 1 ou fiert in fiecare zi

Suntem obisnuiti sa auzim ca ouale sunt daunatoare sanatatii – alimente grele pentru ficat, in plus, bogate in colesterol. Multi oameni le exclud complet din meniul lor, crezand ca au grija de sanatate, dar nu este cazul.

Studiile efectuate de nutritionistii moderni confirma faptul ca ouale trebuie utilizate de toata lumea. Doar persoanele care sufera de diabet si alergii ar trebui sa se limiteze. Pentru altii, acest produs este incredibil de valoros! Cu siguranta voi include oua in meniul meu zilnic si iata de ce …

Oua pentru sanatate: este un produs usor digerabil

Albusul de ou este absorbit de organism in proportie de 90%. Este un material de constructie excelent pentru celule noi. Este important sa mancati oua pentru a construi masa musculara si pentru a o mentine la nivelul necesar. A manca 1 ou pe zi ajuta la slabit. Produsul proteic nutritiv va ajuta sa va simtiti rapid plini, reduce pofta de mancare si imbunatateste metabolismul. Deosebit de valoros sa mananci oua este la micul dejun! Acest lucru va va ajuta corpul sa controleze nivelul hormonului foamei grelina, sa nu mancati in exces si sa va simtiti grozav.

Citeste si articolul :   Cum se manifesta COVID-19 si ce diferente sunt fata de GRIPA

Ouale sunt bogate in vitamine

Ouale contin o gama intreaga de vitamine utile. Intr-un ou puteti gasi atat vitamina A – 5% din norma zilnica, cat si vitamina D – 10% din norma zilnica. Fosfor, fier, iod, retinol, riboflavina – toate aceste oligoelemente se gasesc in oua. Daca mancati cate un ou in fiecare zi, nu veti fi ingrijorati de sanatatea ochilor.

Publicitate

Ouale protejeaza impotriva osteoporozei

Un ou fiert moale este o garantie ca oasele tale vor fi puternice. Problema oaselor slabe este o problema dureroasa pentru multi oameni, in special pentru femeile cu varsta peste 40 de ani. Merita sa va asigurati ca nu vor exista probleme de sanatate inutile in viitor!

Oua pentru sanatate: Intaresc creierul

Colina in oua – un super produs pentru creier! Ajuta la imbunatatirea memoriei, a gandirii creative, a raspunsului rapid la iritanti. Daca copilul nu este alergic dupa 3 ani, este foarte important sa oferiti un ou pe zi pentru a promova dezvoltarea creierului adecvata si un fundal hormonal sanatos.

Citeste si articolul :   Un ghid complet pentru vitamine si importanta lor pentru corpul uman

Ouale reduc riscul de ateroscleroza!

Colesterolul nu creste in sange dupa ce ati mancat oua! Colesterolul din oua este echilibrat de fosfatide din oua (compusi similari cu lecitina). Fosfatidele previn formarea de formatiuni aterosclerotice in vasele de sange. Este mai bine sa mancati oua fierte, fara unt si ulei de masline. Acest lucru va va proteja 100% impotriva problemelor hepatice.

Atentie: coaja de ou subtire si rupta indica o valoare nutritionala redusa a produsului. Dar culoarea cojii nu este un indicator al valorii nutritive a oului, asa cum se spune de obicei!

1 ou pe zi va face minuni pentru sanatatea ta.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.