Top 10 bauturi detoxifiante

1.Suc de struguri

Sucul de struguri proaspat stors contine vitaminele A, C si grupa B si, in plus, calciu, fosfor, potasiu, cupru, fier, magneziu, sulf. Regleaza metabolismul si digestia, elimina toxinele si favorizeaza pierderea in greutate. Sucul de struguri curata sangele, ficatul, mentine pielea, parul si unghiile tinere, ajuta la pastrarea memoriei si chiar combate cancerul de san.

2.Suc de mere

Sucul de mere previne dezvoltarea aterosclerozei, a bolilor hepatice,  si a pietrelor la rinichi. Substantele pectinice din compozitia sa regleaza activitatea intestinelor, eliminand   radicalii liberi si toxinele din organism. Sucul de mere este sarac in calorii. Contine mult fier. Favorizeaza recuperarea rapida a fortei in timpul oboselii  dupa efortul fizic, creste rezistenta organismului la raceli si boli infectioase, are un efect benefic asupra bolilor sistemului cardiovascular si ale plamanilor. Desigur, toate acestea se aplica sucului de mere natural  fara zahar.

Otetul de mere a fost, de asemenea, creditat cu efectul sau excelent de curatare. Este o componenta populara a diferitelor diete expres, atunci cand pe langa mesele prescrise in timpul zilei, trebuie sa beti apa minerala cu adaugarea de otet de mere (3 linguri la 1 litru de apa).

3.Ceaiuri din plante

Diverse ceaiuri de plante, ceaiuri pe baza de flori uscate, fructe si seminte ajuta la curatarea organelor : rinichi, ficat, intestine etc.

Publicitate

Deci, ceaiul pe baza de floarea de porumb, salvie, hamei, musetel, portocala amara si coacaz negru amelioreaza stresul ficatului si imbunatateste tenul.  Are activitate coleretica si diuretica, imbunatateste curatarea intestinului , imbunatateste digestia. Are cel mai puternic efect antioxidant, corecteaza imunitatea.

Citeste si articolul :   De ce ar trebui sa mancam ananas?

Ceaiul de hibiscus  contine antociani, care au o activitate pronuntata a vitaminei P, intaresc peretii vaselor de sange, regleaza permeabilitatea si tensiunea arteriala, ajuta la imbunatatirea starii generale, ajuta la curatarea corpului, elimina produsele metabolice inutile din organism, ucide unele microorganisme cauzatoare de boli.

4.Hidromel

Un elixir miraculos de sanatate, cunoscut inca din vremea Greciei Antice. Reteta este simpla: un pahar cu apa calda, o lingurita de miere, 2 linguri de suc de lamaie proaspat stors, de fapt, este limonada calda. Vitamina C, in care citricele sunt bogate, este recunoscuta pe buna dreptate drept o vitamina detoxifianta: face ca toate toxinele  sa fie solubile in apa si sunt usor excretate din organism cu un exces de lichid.

Pentru a curata corpul, se recomanda sa bei  hidromelul dimineata pe stomacul gol. Inlocuiti aceasta bautura cu cafeaua preferata, iar peretii vaselor dvs. vor deveni puternici si elastici.

Amintiti-va doar ca apa nu trebuie sa fie mai fierbinte de 40 ° C, altfel acidul ascorbic se va disparea.

5.Smoothies

Avantajele unei astfel de vitamine cocktail-piure sunt evidente: retine toate substantele utile – vitamine, oligoelemente si fibre – care sunt continute in pulpa si care sunt stoarse in timpul productiei de suc. Cel mai frecvent smoothie de legume sau fructe poate umple 3 zile de vitamine.

Smoothies cu fructe de padure sunt benefice in special. Acest cocktail contine o cantitate mare de antioxidanti si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Citeste si articolul :   Avantajele urzicii

6.Cocktailuri „verzi”

Cocktailurile si smoothie-urile din legume verzi (salate verzi, castraveti, telina, spanac) indeparteaza perfect toxinele si excesul de lichid din corp, protejeaza ficatul de pesticide si metale grele.

Telina, care intareste vasele de sange, este bogata in vitaminele B, B2, PP, aminoacizi, caroten, mangan. Mararul proaspat este considerat titularul recordului printre ierburile pentru acumularea de vitamina C, in plus, contine multe minerale. Sucul de castravete elibereaza corpul de excesul de colesterol, imbunatateste functionarea sistemului digestiv si intinereste corpul. Acizii citric si malic prezenti in frunzele tinere de macris au proprietati antiinflamatorii.

7.Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir rezolva multe probleme: imbunatateste digestia, amelioreaza durerile abdominale, crampele si imbunatateste metabolismul. Are un efect expectorant, tonic, incalzitor, antiemetic. Intareste sistemul imunitar si este excelent pentru raceli.

In combinatie cu menta, florile negre de soc si coada soricelului (sub forma de ceai), ghimbirul amelioreaza durerile abdominale severe si normalizeaza circulatia sangelui.

8.Ceai verde

Prefera-l in fata ceaiului negru si a cafelei. Bogat in antioxidanti, ceaiul verde este poate cea mai buna modalitate de a scapa corpul de excesul de lichid, iar catechinele din acesta activeaza ficatul.

Ceaiul verde fierbinte indeparteaza substantele nocive si toxice din ficat si pancreas, in timp ce ceaiul rece favorizeaza circulatia adecvata a fluidelor.

Ceaiul verde este bogat in vitamine, minerale, ulei esential valoros si flavonoide, protejeaza perfect organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Citeste si articolul :   Modalitati de a castiga in greutate

Pentru a spori efectul de curatare, se recomanda adaugarea unei felii de lamaie la o ceasca de ceai.

9.Suc de sfecla

Sfecla rosie este considerata unul dintre cele mai bune alimente de detoxifiere printre nutritionistii . Contribuie la functionarea normala a sistemului digestiv si la eliminarea toxinelor. Prin urmare, beti suc proaspat de sfecla, adaugati sfecla la salate si supe.

Aveti insa grija: sucul proaspat de sfecla nu este potrivit pentru toata lumea si, cu o atentie deosebita, ar trebui sa fie folosit de cei care sufera de boli ale tractului gastro-intestinal si ale ficatului.

10.Suc de varza

Sulful, clorul si iodul continut in sucul de varza formeaza compusi care curata membrana mucoasa a stomacului si a intestinelor. In plus, sucul de varza este bogat in acizi organici, care imbunatatesc digestia, ajuta la mentinerea metabolismului proteinelor si la asimilarea calciului si previn conversia zaharului si a altor carbohidrati in grasimi.

Este plin de acid ascorbic si vitamine B, care au un efect benefic asupra sistemului nervos. Potasiul favorizeaza eliminarea excesului de lichid din organism. Sucul de varza proaspat este, de asemenea, utilizat pentru a trata ulcerul peptic, constipatia si gastrita cronica.

Publicitate

Autor