Printul Harry, in culmea fericirii. Megan Markle a nascut al doilea copil

Meghan si Harry au devenit parinti pentru a doua oara. Fiica lor a venit pe lume vineri  in California, a declarat secretarul de presa al cuplului intr-un comunicat.

„Atat mama, cat si copilul sunt sanatosi si vor ajunge acasa. Ducele si ducesa va multumesc pentru urarile voastre pline de caldura si rugaciunile voastre in acest moment special pentru ei ca familie”, se arata intr-o declaratie oficiala a purtatorului de cuvant.

Secretarul de presa a declarat ca Lilibet s-a nascut vineri dimineata la Santa Barbara Cottage Hospital din California si ca 3,5 kilograme.

In declaratie se spune ca fetita poarta numele reginei Elisabeta, bunica lui Harry, „a carei porecla familiala este Lilibet”. Al doilea nume al ei, Diana, a fost ales pentru a o onora pe regretata mama a lui Harry, printesa Diana.

Publicitate

Cuplul si-a numit in mod emotionant fetita Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, nume care aduc un omagiu strabunicii sale si raposatei bunicii.

Cuplul mai are un fiu de 2 ani, Archie.

Lilibet este a optulea in linia succesorala pentru tron . Copiii lui Harry si Meghan nu au titluri precum „print” sau „printesa ”, deoarece doar nepotii monarhului au aceste titluri, desi Regina Elisabeta a facut o exceptie pentru copiii lui William, deoarece acestia se afla in linia directa a succesiunii.

Citeste si articolul :   Alex Bodi, reactie dura dupa ce Bianca a postat fotografia cu ea vanata

Fratele lui Harry, printul William, si cumnata, Catherine, au facut o declaratie duminica dupa-amiaza spunand ca sunt „cu totii incantati de vestea fericita a sosirii bebelusului Lili. Felicitari pentru Harry, Meghan si Archie”. Si tatal lor, printul Charles, a facut o declaratie similara , spunand ca „le ureaza tuturor bine in acest moment special”.

Harry si Meghan s-au indepartat de familia regala in ianuarie 2020, cand cuplul a anuntat ca va renunta la indatoririle regale.

Intr-un interviu cu Oprah Winfrey in martie, cuplul a detaliat cateva dintre dezacordurile pe care le-au avut cu familia sa, inclusiv despre modul in care au existat conversatii cand era insarcinata cu Archie despre „cat de intunecata” ar fi culoarea pielii sale.

Harry s-a intors in Marea Britanie in aprilie pentru inmormantarea bunicului sau, printul Philip, care a murit pe 9 aprilie la varsta de 99 de ani . Meghan a ramas in California, unde locuieste familia, la sfatul medicului.

Lilibet este al 11-lea stranepot al reginei Elisabeta, iar printesa Beatrice, a anuntat in martie ca este insarcinata cu al 12-lea stranepot al reginei.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.