Ce sa mananci noaptea: 5 idei utile

Nu poti dormi cu  stomacul gol? Ce puteti manca noaptea cu beneficii pentru organism si fara riscul de a va  ingrasa in exces?

Kefir cu afine

Nu e de mirare ca majoritatea dietelor recomanda sa bei un pahar de chefir noaptea. Acest produs fermentat din lapte contine putini carbohidrati, se absoarbe usor si, datorita bacteriilor lactice, ajuta la curatarea organismului, normalizand functionarea tractului gastro-intestinal si a rinichilor.

Cu toate acestea, daca va pasa de silueta dvs., alegeti produse cu continut scazut de grasimi: in loc de 3,2% kefir, preferati 1% .

Adaugarea de afine sau seminte de rodie va conferi bauturii o aroma placuta si proprietati stimulante ale celor mai puternici antioxidanti naturali.

Fistic

Nucile sunt foarte hranitoare, doar o mica mana pentru a va simti plin. In plus, triptofanul, un aminoacid implicat in formarea serotoninei, a fost gasit in nuci, ceea ce inseamna ca consumul de nuci noaptea favorizeaza relaxarea si imbunatateste somnul. Apropo, un pahar de lapte cald cu miere are un efect similar asupra corpului nostru.

Citeste si articolul :   Ce probleme de sanatate provoaca mancarime

Dintre toate nucile, fisticul contine cea mai mica cantitate de calorii si grasimi, de aceea este recomandat sa le consumati noaptea. Desigur, cu masura – 30 g de fistic vor fi suficiente.

Ovaz

Sunteti obisnuiti sa mancati fulgi de ovaz exclusiv la micul dejun? Este timpul sa va schimbati obiceiurile!

Se pare ca ovazul, precum si faina de ovaz, sunt una dintre cele mai bogate surse de melatonina, hormonul somnului. Prin urmare, nu este nimic mai bun decat sa va rasfatati cu o farfurie cu fulgi de ovaz inainte de culcare.

Aburiti sau gatiti terci in lapte sau apa. Adaugati cateva picaturi de miere sau sirop de artar pentru o masa completa, dar totusi saraca in calorii. Combinatia perfecta pentru gustarea potrivita pentru culcare!

Banane

Pe langa hormonii de somn melatonina si serotonina, bananele contin ioni de magneziu care relaxeaza muschii tensionati. Prin urmare, o banana consumata noaptea va avea un efect calmant la fel de bun precum ceaiul de musetel. In plus, bogat in carbohidrati sanatosi, va satisface rapid foamea. Si 60-80 kcal (acesta este continutul aproximativ de calorii al unei banane) nu va va afecta greutatea in niciun fel.

Citeste si articolul :   5 condimente care te vor incanta nu numai cu aroma, ci si cu proprietati utile

In plus, banana este singurul fruct care nu mareste secretia de sucuri digestive, astfel incat pofta de mancare nu va incepe.

Branza de vaca

Branza de vaci este o gustare intarziata, deoarece este saraca in carbohidrati si bogata in proteine.  Va va ajuta sa va usurati foamea si sa va simtiti repede plin

Portia optima este de 100-150 g. Nu este recomandabil sa mancati mai mult de 150 g branza de vaci odata, deoarece aceasta  este cantitatea de proteine pe care corpul nostru o poate asimila simultan.

Autor