Care sunt primele semne ale pancreatitei

Pancreasul este un organ care necesită îngrijire atentă, deoarece joacă un rol uriaș, în primul rând, în menținerea unui nivel stabil de glucoză și, în al doilea rând, produce enzime, fără de care digestia completă este imposibilă.

Inflamația pancreasului  se numește pancreatită. Procesul poate fi atât acut, cât și cronic. Pancreatita cronică (CP) are o progresie constantă, se caracterizează prin sindrom de durere severă, digestie afectată.

Iată semnele pancreatitei în stadiu incipient:

Disconfort abdominal. Această senzație nu poate fi numită dureroasă, caracteristică pancreatitei progresive. Dar o persoană simte o senzație de arsură în abdomen, „ace” și chiar mâncărime. Cu toate acestea, destul de repede, aceste manifestări ușoare sunt înlocuite de durere, care poate apărea în abdomenul superior, în hipocondrul drept sau stâng și poate chiar înconjura.

Publicitate

Greaţă. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în timpul sau după mese, mai ales dacă mâncați alimente grase bogate în proteine ​​și în plus beți alcool.

Citeste si articolul :   Ce poate ajuta la ameliorarea durerilor si tensiunii gatului

Scăderea apetitului. Astfel, corpul se protejează de supraalimentare, care este un factor (declanșator) în exacerbarea bolii.

Intoleranță la alimentele grase. Și acest lucru, la nivel subconștient, „întrerupe” unul dintre principalii factori provocatori ai apariției și dezvoltării pancreatitei.

Schimbarea scaunului. Devin lichide, moi, uneori cu un amestec de particule mici. Acestea sunt particule alimentare nedigerate care cresc mai mult pe măsură ce boala progresează din cauza deficitului de enzime.

Semne de inflamație. Dacă boala progresează, sunt posibile febra, senzația de frig și slăbiciune. Este cauzată de inflamația organului.

Vărsături. Dacă mâncarea este dificil de procesat, organismul încearcă să elimine excesul, de obicei vărsăturile sunt de natură reflexă.

Publicitate

Publicitate

Autor