Kefirul este un produs cu un gust si o valoare nutritionala exceptionale. Un pahar de chefir este suficient si da satietate, usurinta, prospetime.
1.Fermentarea kefirului favorizeaza asimilarea substantelor
Gustul si textura unice a chefirului, precum si proprietatile sale nutritive speciale, se manifesta in timpul fermentarii. Fermentarea este o metoda unica de procesare a alimentelor , oferindu-i arome noi si, in multe cazuri, o valoare nutritiva mai mare. Corpul uman asimileaza produsele lactate fermentate mult mai repede. Si, poate, cel mai important rezultat al fermentatiei sunt coloniile de bacterii bune formate in timpul fermentarii kefirului.
In ultimele decenii, s-a acordat multa atentie microflorei intestinale. Se stie ca bacteriile intestinale bune sunt deosebit de importante pentru mentinerea sanatatii. Bacteriile intestinale benefice sunt implicate in metabolism, produc unele substante benefice, ajuta la construirea si consolidarea sistemului imunitar si participa la procesele de detoxifiere.
2.Kefirul este in primul rand un produs lactat
Vorbind despre beneficiile kefirului pentru corpul uman, este important sa ne amintim despre ingredientul principal al acestui produs – laptele. Astfel, chefirul este util pentru sanatatea umana nu numai ca bautura fermentata, ci si ca produs lactat: este bogat in proteine animale utile, minerale usor digerabile si vitamine. Proteinele din lapte contin toti aminoacizii necesari corpului uman.
Publicitate
3.Kefirul este un produs natural
Este adevarat, pentru ca produsul sa fie cu adevarat natural, este important ca ciupercile vii de chefir sa fie utilizate in productie. Este o ciuperca de chefir vie care creeaza in mod natural o consistenta groasa si o aroma matura caracteristica.
Kefirul din ciupercile vii de kefir este un exemplu al celui mai util kefir. Astfel, chefirul preparat va avea proprietatile asteptate. In primul rand, acestea sunt bacterii probiotice (bune pentru intestinul uman). Un astfel de chefir poate fi numit, fara indoiala, o sursa nutritiva de probiotice.
4.Kefirul este o sursa exceptionala de vitamina B
Ciuperca Kefir utilizata in productia de chefir creste beneficiile biologice ale acestui produs, deoarece activitatea bacteriilor creste sinteza vitaminelor B. Ca urmare, chefirul contine pana la 7 tipuri de vitamine B: B1, B2, B5, B6 , B9, B6, B12. Nutritionistii ne amintesc ca vitamina B este solubila in apa, ceea ce inseamna ca nu se acumuleaza in organism. Drept urmare, vitamina B trebuie administrata in fiecare zi la mese. Kefir este minunat pentru asta.
5.Kefirul este potrivit chiar si pentru intoleranta la lactoza
Persoanele cu intoleranta la lactoza ar trebui sa evite consumul de lapte proaspat, dar toate substantele nutritive benefice si multe altele pot fi obtinute prin consumul de chefir. In timpul procesului de fermentare a chefirului, beta-galactozidaza, prezenta in mod natural in kefir, descompune lactoza din kefir, reducand astfel riscul de balonare sau alte tulburari gastro-intestinale. Ca urmare, chefirul este o modalitate sigura si gustoasa de a obtine suficient calciu pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.
Publicitate