9 beneficii ale uleiului de oregano pentru sanatate, piele si par

Pentru ce este uleiul de oregano?

Uleiul de oregano are proprietati   antibacteriene, antifungice, antivirale, antiinflamatoare, antioxidante, antiparazitare si antialergice, ceea ce ii confera utilizari medicinale importante. Daca sunteti in cautarea unui ulei esential unic care sa ofere multe beneficii, atunci acest ulei esential este cu siguranta pentru dvs.

Iata cateva dintre cele mai bune utilizari care va vor ajuta pielea:

Trateaza problemele de piele

Datorita beneficiilor sale naturale antibacteriene, antifungice si antiparazitare, uleiul esential este un remediu natural excelent pentru diferite afectiuni ale pielii. Un compus numit carvacrol il face eficient pentru tratarea problemelor minore ale pielii, inclusiv eruptii cutanate, rani, acnee si ciuperci. Daca aveti probleme cu acneea, il puteti aplica direct pe zona afectata sau puteti amesteca trei pana la patru picaturi intr-un pahar cu apa si puteti folosi un tampon de bumbac pentru a-l sterge.

Intinereste

Fiecare femeie din lume a folosit o duzina de produse anti-imbatranire care promit sa elimine liniile fine, ridurile, petele intunecate si alte semne ale imbatranirii. Uleiul esential de oregano poate ajuta la acest lucru, deoarece se stie ca inverseaza si intarzie semnele imbatranirii. Acest remediu magic va va oferi o piele stralucitoare si tanara, cu utilizare regulata.

Citeste si articolul :   Vindecatorul picant: cinci motive bune pentru a adauga curcuma in dieta dvs. mai frecvent

Trateaza infectiile pielii

Datorita beneficiilor sale antibacteriene, uleiul esential poate ajuta la distrugerea candidei si a altor germeni si bacterii daunatoare care provoaca infectii ale pielii.

Publicitate

Uleiul esential are multe beneficii pentru par, inclusiv urmatoarele:

Ajuta sa scapi de matreata

Daca nu va controlati problema, se poate agrava. Cea mai buna solutie este sa amestecati patru picaturi de ulei esential cu o lingura de sampon si sa va spalati parul. Problema ta a matretii va disparea in doar o saptamana! De asemenea, puteti incerca sa amestecati o lingura de oregano cu 4 linguri de ulei de cocos. Aplicati acest amestec pe scalp dupa samponare si conditionarea parului. Vei fi surprins sa vezi beneficiile acestui remediu.

Stimuleaza cresterea parului

Daca aveti probleme cu caderea parului, ar trebui sa luati in considerare utilizarea unui ulei esential. Se amesteca cu ulei de jojoba, masline sau ulei de arbore de ceai si se aplica amestecul pe scalp o data pe saptamana. Acest lucru va ajuta la stimularea grosimii si cresterii parului. Puteti spune adio caderii parului si a altor probleme folosind ulei esential.

Citeste si articolul :   8 beneficii ale consumului de iaurt simplu

Trateaza inflamatia scalpului

Daca suferiti de  dermatita sau inflamatie a scalpului, uleiul esential este cel mai eficient remediu natural. Uitati de alimentele umplute cu substante chimice care nu functioneaza asa cum ar trebui. Lasa proprietatile antiinflamatorii ale acestui ulei esential sa isi faca treaba. Pe langa aceste probleme, oregano ajuta, de asemenea, sa scape de probleme precum pecingine si paduchi.

Beneficiile uleiului esential pentru sanatate

Trateaza bolile respiratorii

Unul dintre beneficiile necunoscute ale uleiului esential este acela ca actioneaza ca un expectorant, ajutand la indepartarea sau diminuarea acumularii de  mucus in sinusuri si cai respiratorii. De asemenea, amelioreaza inflamatia gatului si a plamanilor, care duce adesea la crize de tuse. Daca suferiti in mod regulat de simptome ale problemelor de respiratie, ar trebui sa folositi cu siguranta ulei esential de oregano ca tratament natural.

Previne si combate infectiile

Acest ulei te protejeaza si de infectiile virale si bacteriene. Ofera un strat suplimentar de protectie impotriva bolilor bacteriene, cum ar fi infectiile tractului urinar si ale colonului, precum si a holerei, a febrei tifoide si a intoxicatiilor alimentare.

Citeste si articolul :   Cum sa fim fericiti in perioadele dificile

Intareste sistemul imunitar

Dupa cum am mentionat, uleiul esential protejeaza impotriva infectiilor virale. Aceasta inseamna ca ajuta la cresterea imunitatii la raceli, variola, rujeola, oreion si alte probleme de sanatate cauzate de virusi. Cand sistemul imunitar este intarit, acesta va ajuta sa va protejati corpul de infectiile virale care pun viata in pericol, precum si de tulburarile autoimune.

Dupa cum puteti vedea, beneficiile oregano sunt largi. In afara de beneficiile mentionate mai sus, acest minunat ulei esential ajuta la protejarea impotriva anumitor tipuri de cancer, tulburari nervoase, pierderea vederii si a auzului.

Publicitate

Publicitate

Autor