Care sunt simptomele muscaturii de capusa

Odata cu inceputul sezonului primavara-vara, capusele – paraziti care se hranesc cu sangele oamenilor sau animalelor – devin active. Perioada lor de activitate incepe de la sfarsitul lunii martie – inceputul lunii aprilie si dureaza pana la debutul vremii reci. Cele mai favorabile conditii de viata pentru capuse sunt considerate a fi 80% umiditate a aerului si o temperatura de 18-22 grade.

Dar de unde stie o persoana ca a fost muscata  de o capusa. Cu cat o persoana gaseste mai repede o insecta, cu atat va fi mai usor sa o indeparteze si corpul se va recupera mai repede.

Deci, care sunt simptomele muscaturii de capusa?

Fotofobie

Unul dintre cele mai clare semne ale unei muscaturi de capuse este o reactie negativa la lumina zilei sau la lumina artificiala. Cineva va prefera sa stea pe intuneric , iar de la soare si de la lumina puternica, vor incepe sa apara ameteli si dureri de cap puternice.

Citeste si articolul :   Cinci plante de gradina care va vor rezolva cea mai mare problema: insomnia

Cresterea temperaturii

Acest simptom poate fi asociat cu alte boli, dar dupa o muscatura de capusa, incepe un proces inflamator in organism, provocand o crestere a temperaturii. De regula, poate creste  pana la 38 de grade.

Stare generala de rau

Datorita efectului capuselor asupra corpului, starea generala a unei persoane se inrautateste. Se produc greata, dureri la nivelul membrelor, cefalee si oboseala.

Respiratie scurta

Acest simptom merita atentie  daca este dificil pentru o persoana sa mearga sau sa se angajeze in munca fizica. Respiratia scurta poate aparea atunci cand mergeti sau chiar urcati scarile. Acarienii ataca sistemul respirator, care provoaca acest simptom.

Halucinatii

Acest simptom nu dispare intotdeauna, dar se poate observa adesea daca o persoana a fost muscata de o capusa de mult timp. Deci, datorita infectarii  si temperaturii ridicate la nivelul corpului , pot  aparea  halucinatii vizuale.

Autor