Lovitura pentru soferi. Nicusor Dan, anunt de ultim moment

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat joi ca Bucurestiul “este sufocat de masini” parcate pe trotuar si pe prima banda, iar pretul parcarii trebuie sa creasca.

Ce le pregateste Nicusor Dan soferilor

“Chiar daca am avea o cantitate nelimitata de bani in momentul asta, nu am putea sa organizam, sa concepem, sa executam acele piste de biciclete pe care toata lumea le asteapta, pentru ca orasul acesta este sufocat de masini parcate si pe trotuar si pe prima banda. Si aici intram intr-un cerc vicios”, a declarat edilul Capitalei, la dezbaterea pe tema transportului sustenabil in Romania, eveniment organizat de Asociatia Green Revolution cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei, potrivit Agerpres.

Primarul Nicusor Dan a mentionat ca “de zeci de ani masina nu mai este simbolul prestigiului social” si adezvaluit ca in fiecare zi merge pe jos doi kilometri, de acasa la Primarie.

“E o chestiune care trebuie spusa si trebuie asumata – trebuie sa crestem pretul parcarii. Este absolut necesar, pentru a realiza acel echilibru in mobilitatea din oras”, a mai spus Nicusor Dan.

Nicusor Dan a promis ca pana la finalul mandatului sau, pistele pentru bicilete vor fi realizate.

”Pistele de biciclete trebuie facute pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie sa eliberam orasul de masinile parcate si asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai intai strategia de parcare si apoi piste de biciclete”, a declarat Nicusor Dan.

Autor