Ce alimente poti manca noaptea?

Mancarea pe timp de noapte nu este doar posibila, ci si necesara, mai ales daca vrei sa adormi repede si sa nu te trezesti la trei dimineata cu dorinta de a manca.

Principalul lucru este sa alegeti alimentele potrivite si sa nu mancati in exces, astfel incat masa de seara sa nu va afecteze dimensiunea taliei .

Nuci si migdale

Sunt o sursa buna de melatonina, un hormon a carui lipsa te face sa te trezesti in toiul noptii. Migdalele contin, de asemenea, magneziu, care poate ajuta la relaxarea muschilor si la prevenirea crampelor nocturne.

Banane

O sursa buna de magneziu, potasiu si triptofan – un aminoacid care afecteaza productia de serotonina (un neurotransmitator numit si „hormonul bucuriei”). Serotonina promoveaza, de asemenea, relaxarea si este un precursor al melatoninei, hormonul somnului pe care l-am mentionat deja.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Lapte si miere

Daca nu aveti probleme cu lactoza, atunci inainte de culcare va fi util sa beti un pahar de lapte, la care sa adaugati putina miere. Datorita triptofanului, aceasta combinatie simpla si familiara ajuta perfect nu doar copiii, ci si adultii sa adoarma.

Citeste si articolul :   La ce ne ajuta vitamina D: care este pericolul deficientei sale

Cirese

Una dintre cele mai bogate surse naturale de melatonina. Puteti manca atat fructe de padure proaspete, cat si congelate sau uscate. De asemenea, un studiu publicat in 2018 a aratat ca sucul de cirese are un efect pozitiv asupra duratei si calitatii somnului.

Ovaz

Faina de ovaz este un adevarat somnifer in cereale, in ciuda faptului ca se consuma de obicei dupa somn, la micul dejun. Contine triptofan, melatonina, magneziu si calciu, precum si seleniu, a carui lipsa duce adesea la insomnie.

Publicitate

Autor