5 alimente racoritoare pentru a va ajuta sa treceti mai usor de vremea calduroasa

Pe vreme calda, doriti ca totul sa fie racoritor, chiar si mancarea . Deseori vara, dorinta de a manca alimente grele, carbohidrati si grasimi  se estompeaza in fundal si tot mai multe atrag ceva usor si potolitor de sete, cum ar fi legumele si fructele.

Am compilat o lista de alimente sanatoase si delicioase pentru a va ajuta sa va racoriti la caldura.

Publicitate

kiwi

Acest fruct dulce si acru improspateaza, revigoreaza si previne deshidratarea. Kiwi poate fi adaugat la salate de fructe, cereale sau pur si simplu consumat de unul singur. Dar nu trebuie combinat cu lapte, iaurt sau branza de vaci. Kiwi descompune proteinele din lapte, rezultand un gust amar.

Castraveti

Un plus imens de castraveti este ca ii puteti manca in cantitati aproape nelimitate. Sunt saraci in calorii (doar 15 calorii la 100 de grame) si se potrivesc bine cu multe alimente. Castravetii pot fi folositi pentru a face salate, gustari, supe, sandvisuri si bauturi sau pot fi consumati proaspeti.

Fructe de padure

Vara este cel mai bun moment pentru a manca o multime de fructe de padure si pentru a face provizii de vitamine pentru toamna si iarna. Boabele proaspete, cum ar fi zmeura, nu numai ca contin multi nutrienti, dar sunt si buni pentru a potoli setea si pentru a imbunatati digestia. Principalul lucru este sa examinati cu atentie boabele inainte de a le manca. Insectele stau adesea pe ele.

Verdeata

O alta sursa buna de prospetime in caldura verii. Nu tuturor le place sa manance verdeata asa, dar pot fi adaugate la salate, piureuri, supe sau gustari.

Pepeni

La fel ca si  castravetii, pepenii  sunt saraci in calorii, potolesc setea si revigoreaza. Vara pot fi cel mai bun inlocuitor pentru orice desert, desigur, daca sunt coapti  si dulci. Prin urmare, pepenii  trebuie selectati cu atentie pentru a nu fi dezamagiti de gustul lor dupa cumparare.

Autor