Trucul genial de a elimina mucegaiul din baie in cateva minute

Baia este, fara indoiala, camera din casa care necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste intretinerea si curatenia. Intr-adevar, mucegaiurile, aceste mici ciuperci microscopice, se pot aseza acolo si emite mirosuri neplacute. Pentru a mentine acest loc sanatos si igienic, pot fi utilizate multe metode pentru a elimina toate urmele de mucegai si pentru a preveni urmatoarea lor aparitie.

Care este remediul pentru a elimina mucegaiul din baie?

Pe langa metodele obisnuite de aerisire regulata a baii prin instalarea unui ventilator bun sau a matritei de spalat cu produse de curatare, exista un ingredient esential pentru a pune capat mucegaiului.

– Extract de seminte de grepfrut, ideal pentru combaterea mucegaiului

Pe langa faptul ca este considerat un antibiotic natural, extractul de seminte de grepfrut este un remediu natural pentru mucegai. Poate fi folosit pentru curatarea si dezinfectarea suprafetelor mucegaite. Pentru a face acest lucru, pur si simplu turnati zece picaturi de extract de seminte de grepfrut intr-o sticla cu pulverizator si o cana de apa fierbinte. Apoi pulverizati solutia pe rosturile placilor care sunt adesea infestate mai intai. Lasati produsul sa actioneze cateva minute inainte de frecare. Evita insa sa il folosesti pe placi albe cu riscul de a lasa urme galbene.

Citeste si articolul :   Indepartati cu usurinta mucegaiul de pe tavan cu un ingredient surprinzator pe care il aveti acasa

Alte ingrediente pentru combaterea mucegaiului in baie?

Pentru a elimina mucegaiul din baie, exista o multime de remedii de casa care o vor mentine sanatoasa si curata. Descopera apoi o lista de produse esentiale pe care le poti aplica pe gresia, rosturile si peretii din baie.

Publicitate

– Otet alb si bicarbonat de sodiu, o alianta puternica impotriva mucegaiului

Publicitate

Otetul alb si bicarbonatul de sodiu sunt printre cele mai utile produse de curatare. Aceste doua produse au proprietati interesante pentru curatarea, dezinfectarea suprafetelor si combaterea mucegaiului. Pentru a face acest lucru, pur si simplu turnati un pahar de otet alb si 2 linguri de bicarbonat de sodiu pe zonele de curatat. Cu ajutorul unei perii, frecati amestecul si lasati sa actioneze aproximativ zece minute. Tot ce trebuie sa faceti este sa clatiti cu apa curata in timp ce contemplati rezultatul!

– Sapun negru, un ingredient inofensiv, dar eficient pentru combaterea mucegaiului

Sapunul negru poate fi un excelent agent de curatare a chitului si a placilor in baia ta. Poate fi folosit fara niciun risc pentru a elimina toate urmele de mucegai. Turnati sapunul negru lichid direct pe partile afectate de mucegai. Lasati produsul pe suprafetele murdare cateva minute, apoi frecati cu un burete sau o perie moale. Apoi clatiti si stergeti cu o carpa curata pentru a usca zona.

Citeste si articolul :   5 alimente naturale care iti ard grasimile din jurul abdomenului

– Uleiuri esentiale, suplimente naturale pentru eliminarea mirosului de mucegai

Ulei esential de lavanda

Pentru a-ti mentine baia curata, nimic nu bate un amestec de apa si otet alb pentru a igieniza suprafetele si a elimina urmele de mucegai. Iar pentru a aduce un parfum placut acestei piese esentiale din casa, poti alege un ulei esential dupa gustul tau pentru a completa solutia. Iata ingredientele de care veti avea nevoie:

– ½ litru de otet alb

– ½ litru de apa

– Cateva picaturi de sapun lichid sau sapun negru

– Cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai, eficient impotriva mucegaiului sau lavanda, lamaie pentru miros.

Odata ce uleiul esential la alegere a fost diluat in solutie, tot ce trebuie sa faceti este sa pulverizati amestecul direct pe petele de mucegai. Este posibil sa utilizati aceasta solutie pentru a elimina si urmele de calcar de pe toaletele dvs.

Autor