Cum si cand sa plantati gladiolele

Cand se planteaza gladiolele primavara

Puteti incepe lucrarile de plantare de la mijlocul lunii aprilie. In acest caz, alegerea datei exacte depinde de caracteristicile climatului din regiunea dvs. Pentru a va asigura ca puteti planta flori, masurati temperatura solului la o adancime de 8-10 cm. Ar trebui sa fie de cel putin + 8 ° C. In solul mai rece, bulbii nu se vor dezvolta.

Incepeti sa germinati bulbii cu trei saptamani inainte de plantare. Pentru a face acest lucru, scoateti-le din subsol,  ii sortati, desprindeti-ii  si puneti-i  intr-un loc cald.

Daca cultivati flori de vanzare si doriti sa le faceti sa infloreasca devreme, atunci incepeti sa plantati la sfarsitul lunii februarie – inceputul lunii martie. Dar nu uitati ca gladiolele plantate in aceasta perioada au nevoie de sera sau de sera incalzita.

Publicitate

Plantarea gladiolelor primavara

Pentru flori, alegeti zona cea mai luminoasa. Dar este de dorit ca locul sa fie protejat de curenti. In ceea ce priveste solul, cultura prefera solul argilos sau nisipos. Pregatiti locul inainte de plantare. Pentru a face acest lucru,  sapati si aplicati urmatoarele ingrasaminte pentru fiecare metru patrat:

superfosfat – 15 g;

azotat de amoniu – 15 g;

sulfura de potasiu – 30 g.

Este recomandat  sa adaugati cenusa  la sol. Pentru plante, sunt sapate gauri, a caror dimensiune depinde de diametrul bulbilor. Deci, tuberculii mari sunt ingropati cu 10-15 cm, iar cei mici – cu 8-10 cm. Pastrati o distanta de 10 cm intre fiecare planta si 25 cm intre randuri.

De regula, germenii vor germina in 1-2 saptamani de la plantare. Inainte de a aparea, nu trebuie sa umeziti solul. In viitor, plantele tinere trebuie sa fie ingrijite normal.

Cultivarea gladiolelor in gradina dvs. nu este atat de dificila. Acordati putin atentiei plantelor si cu siguranta ca vor prinde radacini si va vor incanta cu inflorire prietenoasa pe tot parcursul verii.

Publicitate

Autor