Alimente anti-stres: 6 alimente pentru a ajuta la ameliorarea anxietatii

Mancarea este una dintre cele mai simple si mai rapide modalitati de ameliorare a stresului. Principalul lucru este sa nu te lasi prea departe si sa nu blochezi fiecare mica neplacere, pentru a nu incepe sa te stresezi si sa-ti faci griji cu privire la starea aspectuli tau.

Am compilat o lista de antidepresive delicioase si sanatoase.

Ciocolata neagra

Ciocolata este o sursa de feniletilamine si tirozina: substante care influenteaza productia de serotonina si dopamina in organism (neurotransmitatori care au un efect pozitiv asupra dispozitiei noastre). Ciocolata neagra scade, de asemenea, nivelul de cortizol, un hormon al stresului.

Iaurt

Probioticele gasite in iaurt pot influenta pozitiv functionarea zonelor creierului responsabile de emotii si senzatii, precum si de a reduce efectul radicalilor liberi asupra tesutului nervos al creierului.

Publicitate

Banane

Acestea contin aminoacidul triptofan, datorita caruia se sintetizeaza serotonina (un hormon al bunei dispozitii), precum si melatonina (un hormon al somnului). Prin urmare, bananele pot ajuta nu numai la ameliorarea anxietatii si relaxarii, ci si la adormirea profunda.

Afine

Aceste fructe de padure sunt bogate in antioxidanti si vitamina C, care pot ajuta la scaderea nivelului de hormon al stresului cortizol si la cresterea imunitatii. Asadar, nu ratati ocazia de a manca afine proaspete in sezon si de a va aproviziona cu fructe de padure congelate pentru iarna.

Citeste si articolul :   Pentru anxietate si nervozitate: 5 alimente care sunt grozave pentru a te ajuta sa te calmezi

Oua

Galbenusul de ou este o sursa excelenta si accesibila de vitamina D, a carei lipsa afecteaza negativ imunitatea, favorizeaza oboseala rapida, agravarea dispozitiei si poate duce chiar la dezvoltarea depresiei. Acum nu iesim adesea afara, asa ca putem suplini lipsa „vitaminei solare” doar cu alimente. Totusi, nu va sprijiniti prea mult pe oua, galbenusurile pot creste continutul de colesterol „rau” din organism. Mananca oua cu masura – 3-6 oua pe saptamana.

Ceai de musetel

Un ceai cu flori de musetel poate ajuta la reducerea anxietatii. Un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania (SUA) a aratat ca musetelul are un efect calmant chiar si in tulburarea de anxietate generalizata (antidepresivele sunt adesea prescrise pentru tratarea acestuia). Aceasta este o afectiune cand o persoana sufera de anxietate si excitare aproape zilnic, in timp ce este insotita de oboseala severa, iritabilitate, tulburari nervoase constante si tensiune musculara, precum si tulburari de somn.

Autor