Ingrasaminte naturale pentru flori si plante de interior

Plantele de apartament au nevoie de hranire regulata. Acest lucru ar trebui facut suficient de des, deoarece florile au o perioada limitata de hranire.

Dar chiar daca floarea creste intr-un ghiveci mare, mineralele nu sunt suficiente pentru ea. O modalitate buna de a iesi din aceasta situatie este de a transplanta periodic floarea intr-un sol nou.

Totusi aprovizionarea cu substante nutritive continute de noul sol va dura maximum doua luni, apoi floarea trebuie hranita.

Sa numim principalele semne ca florile trebuie hranite urgent:

Publicitate

crestere lenta;

frunze palide si cazute;

tulpini slabe;

nu exista flori;

aparitia diferitelor pete pe frunze.

Cu o lipsa de nutritie, florile isi pierd atractivitatea, riscul de boli creste si rezistenta la daunatori scade. Planta nu trebuie adusa intr-o stare atat de extrema. Aflati ce pansamente naturale sunt potrivite pentru florile de acasa.

Cafea

Un pansament excelent va fi zatul de cafea ramas dupa prepararea bauturii. Ztul este pur si simplu adaugat in sol si amestecat. Acest pansament este potrivit pentru azalee, gladiole, crini, trandafiri, plantele verzi. Frunzele de ceai ramase pot fi folosite in locul cafelei.

Hranirea cu humus

Acesta este un ingrasamant clasic, care este perfect pentru hranirea atat a plantelor de gradina, cat si a celor de acasa. Inainte de a utiliza humus , acesta este diluat cu apa. Puneti aproximativ 10 grame la 3 litri de apa. Inainte de utilizare, solul din ghivece este usor udat cu apa simpla, apoi se adauga solutia de humus.

Citeste si articolul :   Care este diferenta dintre un ou alb si un ou maro?

Se adauga si in sol atunci cand florile sunt transplantate. Humusul este adesea folosit si in amestec cu excremente de animale. Puneti 100 de grame de humus la 10 litri de apa.

Supliment de zahar

Este unul dintre cele mai comune ingrasaminte naturale. In zahar, glucoza este importanta, ceea ce rezolva doua probleme simultan: este o sursa de energie si, in acelasi timp, un material de constructie necesar pentru cresterea unei flori. Pentru ca glucoza sa fie bine absorbita de planta, este nevoie de dioxid de carbon. Daca nu este suficient, zaharul va deveni un excelent teren de reproducere pentru tot felul de microorganisme de mucegai. Alaturi de zahar, este bine sa folositi diverse preparate, de exemplu, „Baikal EM-1”.

Pentru a face pansament de top, ar trebui sa dizolvati 10 grame de zahar in 500 ml de lichid. Se toarna solutia rezultata intr-o oala. Puteti presara zahar pe pamant si apoi udati-l. Aceasta hranire trebuie facuta o data pe luna. Puteti alege glucoza gata preparata, care este usor de cumparat la orice farmacie. Un comprimat este dizolvat intr-un litru de apa si planta este udata.

Publicitate

Cojile de Fructe

Cojile de portocale, mandarine si banane sunt ingrasaminte excelente pentru flori. Coaja este zdrobita bine, transferata intr-un borcan de sticla, astfel incat recipientul sa fie pe jumatate plin si umplut pana sus cu apa. Compozitia este lasata la macerat timp de 24 de ore, apoi se filtreaza, cojile sunt aruncate si recipientul se umple din nou cu apa. Coaja de banana poate fi amestecata direct in sol.

Citeste si articolul :   10 ingrasaminte naturale pentru florile de casa

Cenusa de Frasin

Cenusa contine multe elemente. Pentru hranire, cenusa se amesteca pur si simplu cu solul in timpul transplantului de plante. Astfel se obtine un substrat nutritiv si dezinfectat din sol. Uneori se pregateste un pansament lichid; pentru aceasta, cenusa este diluata in apa.

Chihlimbar

Dupa prelucrarea chihlimbarului natural, se obtine acidul succinic, continand multe substante necesare unei flori. 1 gram de acid succinic se dilueaza in 5 litri de apa. Solutia este udata si pulverizata pe plante. Se aplica nu mai mult de o data pe an.

Drojdia

Drojdia contine o multime de substante nutritive care stimuleaza in mod activ cresterea florilor. Pentru a pregati sosul superior, luati 10 grame de drojdie si zahar, care sunt dizolvate intr-un litru de apa calda. Puteti folosi si drojdie uscata. Pentru a face acest lucru, 10 grame de drojdie uscata si 30 de grame de zahar sunt combinate intr-un litru de apa. Solutia este lasata timp de aproximativ 2 ore. Apoi adaugati apa pura intr-o cantitate de 5 ori mai mare decat volumul solutiei. Cu solutia rezultata se uda florile.

Citeste si articolul :   Cum sa faci o prima impresie buna

Ceapa

O infuzie excelenta poate fi facuta din coji de ceapa obisnuite care vor favoriza cresterea activa a plantelor. La 2 litri de apa fierbinte, puneti 50 de grame de coaja, aduceti la fierbere, fierbeti aproximativ 10 minute, infuzati cel putin 3 ore. Pentru o perioada mai lunga de timp, solutia este filtrata si florile sunt pulverizate cu ea.

Apa de acvariu

O alternativa excelenta la ingrasamantul finit este apa obisnuita din acvariu. Stimuleaza bine cresterea florilor, datorita continutului ridicat de substante nutritive. Se recomanda utilizarea unei astfel de ape in perioada primavara-vara, cand frunzele si lastarii cresc in mod activ. Nu utilizati apa de acvariu prea des, o data pe luna este suficienta. In caz contrar, multe microalge, odata ajunse in pamant, vor incepe sa se inmulteasca puternic, ceea ce va duce la acidificarea pamantului.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.