Un insecticid natural care nu dauneaza plantelor si care nu este periculos pentru sanatatea ta

Oricine are o gradina, cat de mica, stie ca este foarte dificil sa scape de daunatori, mai laes in perioada primavara- vara. In niciun caz nu trebuie sa folosim substante chimice, deoarece acestea atat plantele, cat si sanatatea noastra.

Nu trebuie sa ne bombardam culturile de zarzavaturi cu substante chimice. Folositi in schimb insecticide si fungicide care contin ingrediente naturale.

Ingrediente:

1/4 sticla de apa
1 cana alcool
1 lingurita detergent lichid de spalat vase

Publicitate

Mod de aplicare:

Se amesteca ingredientele, se toarna intr-o sticla cu spray si apoi se pulverizeaza plantele noastre. Il testam mai intai pe cateva frunze inferioare.

Publicitate

Ingrediente:

1/4 cana de apa
1 cana ulei de masline
1 lingurita lichid de spalat vase

Mod de aplicare:

Se amesteca ingredientele si se pulverizeaza plantele cu solutia obtinuta. Se aplica continuu timp de 10 zile si apoi putem scapa de ciuperci, afide, acarieni.

O alta metoda este sa folositi o cana de otet impreuna cu apa, si detergent de vase. Se pulverizeaza plantele pana ce dispar daunatorii.

Citeste si articolul :   Cum se curata repejor si usor o hota murdara, imbacsita cu praf si stropita cu ulei

Impotriva afidelor se mai poate folosi, de asemenea, si ceai de rubarba, solutii cu sapun si ulei, solutie alcoolica,  solutie obtinuta din hrean, ceai de frunze de soc, ceai de pelin.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.