Tunderea tufelor de ardei: 3 pasi importanti pentru o recolta de 3 ori mai bogata

Toata lumea stie ca doar rosiile trebuie copilite pentru ca tulpinile sa produca o cultura mai frumoasa si mai abundenta. Totusi, acelasi lucru este valabil si pentru ardei! Iata cum poti avea ardei mai multi si mai dezvoltati.

1. Taiati cateva flori

Din partea de jos, taiati florile de la prima ramura, altfel vor absorbi toti nutrientii, iar ardeii de deasupra ei nu vor mai putea sa se dezvolte corect. Daca intarziati cu operatia si floarea incepe deja sa creasca, nu este nici o problema. Taierea unuia sau a doi ardei nu este sfarsitul lumii si, prin urmare, va produce mult mai mult bine celorlalte fructe ramase.

2. Taierea lastarilor

Publicitate

La fel ca in cazul rosiilor, asa-numitii “copili” de la baza firului trebuie indepartati. Lastarul mai slab care apare intre doua ramuri mai puternice ar trebui taiat. Acest lucru va face ca frunzele sa fie mult mai puternice si mai sanatoase, iar acest lucru este esential pentru dezvoltarea unei culturi sanatoase de ardei.

Citeste si articolul :   Sfatul perfect pentru curatarea bijuteriilor vechi. Asa vor arata ca noi

3. Taierea frunzelor

Simtiti-va liber sa taiati frunzele mici care apar pe jumatatea inferioara a tulpinii, deoarece acestea absorb  nutrientii de care au nevoie fructele. Ca si in cazul rosiilor, este bine pentru ardei daca partea inferioara a tufisului sa nu fie plina de frunze, planta va fi mai ventilata si exista sanse mai mici de imbolnavire.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.