8 ingrasaminte naturale care stimuleaza cresterea si inflorirea plantelor de interior

Ingrasaminte Naturale care Stimuleaza Cresterea si Inflorirea Plantelor de Interior

Daca esti pasionat de plantele de interior si vrei sa le oferi tot ce este mai bun pentru a se dezvolta in mod sanatos si a inflori frumos, ai la indemana o serie de optiuni de ingrasaminte naturale. Aceste substante organice pot oferi nutrientii esentiali plantelor tale, promovand cresterea si inflorirea lor. Iata noua tipuri de ingrasaminte naturale pe care le poti folosi pentru a-ti rasfata plantele de interior:

1. Compost:

Compostul este un ingrasamant natural excelent pentru plantele de interior. Poti sa faci propriul compost din resturile organice din bucatarie si din gradina. Acesta furnizeaza o gama larga de nutrienti esentiali si imbunatateste textura solului.

2. Ceai de Coji de Ou:

Cojile de ou contin calciu, un element important pentru dezvoltarea celulelor plantelor. Spala si usuca cojile de ou, apoi macina-le fin intr-un blender. Amesteca pulberea rezultata in sol sau foloseste-o sub forma de ceai, lasand cojile sa se inmoaie in apa cateva zile inainte de a uda plantele.

3. Faina de Banane:

Faina de banane este o sursa bogata de potasiu si fosfor, doua elemente esentiale pentru inflorirea plantelor. Pur si simplu stropeste putina faina de banane in solul plantelor tale sau dilueaza-o in apa si foloseste-o ca ingrasamant lichid.

Publicitate

4. Ceai de Musetel:

Ceaiul de musetel este nu doar reconfortant pentru oameni, ci si benefic pentru plantele tale. Are proprietati antifungice si poate ajuta la prevenirea bolilor la plantele de interior. Lasa sa se raceasca ceaiul de musetel si foloseste-l ca ingrasamant pentru udatul plantelor.

5. Apa de Gatit Legume:

Apa in care ai gatit legume este plina de nutrienti eliberati in timpul fierberii. Dupa ce apa se raceste, poti sa o folosesti pentru udatul plantelor tale. Asigura-te ca nu este prea sarata si ca a fost folosita pentru gatirea legumelor fara adaos de condimente.

6. Coji de Banane:

Cojile de banane contin potasiu si calciu, elemente care sunt benefice pentru plantele de interior. Pune cojile de banane intr-un borcan cu apa si lasa-le sa se inmoaie timp de cateva zile. Foloseste apoi apa pentru a uda plantele.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu corpul tau cand nu mai porti tocuri inalte

7.Zatul de cafea

Zatul de cafea va fi apreciat de plantele care prefera solul acid. De exemplu, hortensia in astfel de conditii va inflori foarte frumos. Amestecati acest ingrasamant cu solul din vas.

8. Infuzii de Plante:

Infuziile preparate din plante precum papadie, urzica sau frunze de mesteacan pot fi folosite ca ingrasaminte naturale. Lasa plantele sa se inmoaie in apa timp de cateva zile, apoi foloseste infuzia diluata pentru udarea plantelor.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.