De ce cad florile rosiilor? Cauze si metode de combatere

Secretul in cresterea rosiilor este pastrarea, pe cat posibil, a tuturor florilor. Trebuie sa prevenim caderea lor.

Exista mai multe motive pentru care florile rosiilor cad. Iata cele mai intalnite cauze:

1.Scaderi bruste de temperatura- Daca temperatura scade sub 10 grade C, atunci planta o sa avorteze florile. Trebuie rezolvate fluctuatiile de temperatura din solar, trebuie inchis bine, mai ales pe timp de noapte. Perioada primaverii este cea mai periculosa pentru plante.

2. Umiditate- O ventilatie corespunzatoare este foarte importanta pentru sere. Daca nu este aerisit cum trebuie, se va face condens in interior, ceea ce va duce la apartia celor mai multe boli. Apa de la folie nu trebuie sa atinga plantele sau solul.

Publicitate

3. Lipsa luminii solare- Daca nu au suficienta lumina, mai ales in perioada activa a infloririi, aproximativ 2 din 3 flori nu infloresc. Lumina solara este foarte importanta, mai ales dimineata, cand plantele au nevoie sa isi revina dupa temperaturile scazute pe timpul noptii.

Citeste si articolul :   Calendar ortodox, 22 septembrie. Este pomenit Sfantul facator de minuni

4.Plantatul prea aproape- Daca punem rosiile una apropiata de cealalta, lumina nu va putea patrunde printre ele. In specila partea de jos a plantei nu va face nici un rod. Pentru a face cat de cat lumina intre fire, puteti taia de la jumate frunzele de jos.

5.Hranirea necorespunzatoare- Daca plantati numai rosii in acelasi loc, substantele nutritive din pamant se termina. Este important sa fertilizam solul cu azot sau balegar.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.