Drojdia- Ingrasamant natural pentru flori si plante ornamentale

Florile, ca toate plantele, au nevoie de ingrasaminte in mod regulat. Iata cateva remedii populare universale care pot fi utilizate in locul ingrasamintelor achizitionate din comert pentru a obtine o inflorire magnifica si abundenta.

Drojdia pentru hranirea florilor

Drojdia dizolvata are o compozitie bogata de oligoelemente si minerale. Sunt un excelent stimulator al cresterii si formarii radacinilor la plante, asigura dezvoltarea bacteriilor „bune” din sol, necesare functiilor vitale ale sistemului florilor, dar si al altor plante.

Luati in considerare cateva retete de top al ingrasamantului obtinut din drojdie:

Publicitate

Hranirea cu drojdie presata proaspata

Pentru prepararea pansamentului, folosim urmatorul raport: 200 gr. de drojdie presata proaspata se dizolva intr-un litru de apa calda (peste 38 de grade Celsius). Dupa dizolvarea completa, amestecul este diluat in 10 litri de apa.

Reteta de drojdie uscata

Un pachet de drojdie uscata (10 gr.), 2 lingurite de  zahar dizolvate cu 1 litru de apa calda, apoi diluati cu alti 10 litri de apa. Acest concentrat trebuie infuzat intr-un loc cald timp de 4 ore. Diluam amestecul finit astfel: 2 litri de concentrat per 1 galeata de apa (10 litri).

Citeste si articolul :   Cum trebuie plantata ceapa pentru a avea o recolta bogata?

Pentru florile de interior, va fi suficient sa dizolvati 1 g de drojdie uscata (o jumatate de lingurita) si 1 linguritade zahar intr-un litru de apa calda. Cand amestecul este infuzat, diluam 1 litru de concentrat in 5 litri de apa pentru udare.

Concentrat de drojdie uscata pentru udarea plantelor din interior

Trebuie sa aplicati ingrasaminte de drojdie numai in sol cald, altfel nu vor functiona. Procesul vital al drojdiei se desfasoara in caldura si necesita absorbtia unei cantitati mari de calciu. Prin urmare, in sol se pot adauga cenusa sau caolina (argila alba). Trebuie sa fertilizati florile sub radacina si intr-un sol bine umezit.

Ingrasamant natural pentru ingrijirea florilor

Tu insuti poti pregati o drojdie naturala pentru a o folosi pentru hranirea florilor. Luati in considerare mai multe retete pentru prepararea unor astfel de ingrasaminte.

Reteta de grau incoltit

Luati 1 cana de boabe de grau, le clatiti bine si turnati apa peste ele lanadu-le peste noapte. Cerealele trebuie inmuiate timp de 8-12 ore. Dupa aceea, trebuie spalate bine cu apa si puse la germinare. Folositi un recipient sau o farfurie larga si acoperiti boabele cu tifon umed. Graul germineaza de la 12 la 36 de ore.

Citeste si articolul :   Rugaciunea catre Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Deschide cerul si ajunge direct la Dumnezeu, fara mijlocire

Treceti boabele incoltite printr-o masina de tocat carne sau macinati cu un blender, adaugati 2 lingurite de zahar, 1 l apa si 2 linguri faina. Punem amestecul obtinut pe foc si fierbem aproximativ 20 de minute. Dupa aceasta, pulpa este lasata intr-un loc cald, astfel incat sa fermenteze si sa apara bule. Se poate pastra la frigider timp de o saptamana.

Coaja de ceapa ca ingrasamant pentru flori

Un ingrasamant din coji de ceapa are un efect benefic asupra dezvoltarii florilor. Pentru a-l pregati, puneti o mana de coji de ceapa intr-o tigaie si turnati 2,5 litri de apa. Se fierbe, se acopera cu un prosop si se lasa  timp de 24 de ore, apoi se strecoara. Folositi concentratul rezultat pentru udarea florilor din casa si din gradina in urmatoarea concentratie: Diluati 200 ml de de ingrasamant in 5 litri de apa. Toate culturile ornamentale de gradina raspund bine la un astfel de pansament- inflorirea devine mai stralucitoare, mai multi muguri si sunt mai mari. Fertilizati plantele cu flori in mod regulat si va vor transforma gradina intr-un adevarat basm.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.