Ministrul de Interne a facut anuntul. Ce se intampla de la 1 iunie

Lucian Bode, ministrul de Interne, a facut anuntul. Autoritatile romane discuta despre renuntarea la purtarea mastii dupa 1 iunie si la centrele de fitness, si la bazinele de inot.

Ministrul a transmis ca numarul de cazuri de COVID-19 a scazut in ultimele 24 de ore, iar numarul de persoane vaccinate a ajuns la 2,2 milioane.

“MAI a trimis propuneri, fiecare minister parte a acestui comitet interministerial trimite propunerile cu 48 de ore inainte pentru a fi analizate. Propunerile noastre sunt legate de portul mastii, sunt legate de evenimente, de numarul de persoane care pot participa, de conditiile in care pot participa. Premierul a anuntat ieri aceste intentii ale noastre si anume persoanele sa fie vaccinate”, a declarat ministrul de Interne.

Bode a precizat ca Romania nu mai are nicio localitate carantinata, iar numarul de cazuri de COVID-19 a scazut.

“Eu sunt increzator uitand-ma pe cifre. Astazi nu mai avem nicio localitate carantinata in Romania, numarul de cazuri a scazut la 1300 in ultimele 24 de ore, numarul de persoane vaccinate a depasit 100.000 ieri, am ajuns undeva la 2,2 milioane de persoane vaccinate la nivel national. Sunt increzator ca toate aceste elemente vor conduce la aceste masuri despre care tot vorbim de ceva vreme si care sa fie aplicate incepand cu 1 iunie, gradual, restrictiile au fost introduse gradual si masurile de relaxare vor veni tot gradual”, a mai spus ministrul de Interne.

Citeste si articolul :   Trebuie sa purtam din nou masca pe strada incepand de azi. Anuntul facut de autoritati

Propunerile avansate de MAI:

“Renuntarea la masca pe plaja, renuntarea la masca in varful muntelui cum am spus eu, dar aici trebuie sa nuantam – este vorba despre statiunile montane, despre statiunile de pe litoral. Aici vom vedea formula finala. Sa renuntam la portul mastii la centrele de fitness, de exemplu, la bazinele de inot. Legat de numar sigur ca vom discuta procentul de cat la suta din capacitatea restaurantelor, de exemplu, poate sa fie ocupata daca toti angajatii sunt vaccinati si daca toate persoanele care intra in respectivul restaurant sunt vaccinate. Acestea sunt elemente pe care le discutam cu ceilalti parteneri.”.

Ministrul a mentionat ca din 1 iunie va fi luat in discutie si aspectul legat de organizarea nuntilor.

“Si acest aspect va fi luat in discutie incepand cu 1 iunie. Deocamdata aceste evenimente private nu sunt permise, sunt permise intr-un numar restrans cununiile religioase si civile si cu siguranta si acest eveniment frumos din viata fiecarui om va fi permis incepand cu 1 iunie in anumite conditii”, a declarat Lucian Bode.

Citeste si articolul :   Incendiu la Spitalul Judetean Slatina. A fost activat Planul Rosu

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie are a treia sedinta, vineri de la ora 11.00. Premierul Florin Citu a anuntat ca vor fi discutii despre renuntarea la masca pe plaja, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar si despre programul agentilor economici.

Autor