Trebuie sa purtam din nou masca pe strada incepand de azi. Anuntul facut de autoritati

Purtarea mastii de protectie este obligatorie, de vineri, in toate spatiile publice din Capitala, cu unele exceptii, potrivit unei hotarari adoptate de Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) in sedinta de joi.

“Se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie in toate spatiile publice inchise si deschise”, scrie in hotararea CMBSU.

In spatiile publice inchise sunt exceptate de la aceasta prevedere persoanele care se incadreaza in una dintre urmatoarele situatii: angajatul care este singur in birou; persoana care sufera de boli ce afecteaza capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluari a riscului efectuata de medicul de medicina muncii; cea care desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante; prezentatorii TV si invitatii acestora, cu conditia respectarii distantei de 3 m intre persoane; copiii cu varsta mai mica de 5 ani.

In spatiile publice deschise sunt exceptate persoanele care se incadreaza in una dintre urmatoarele situatii: desfasoara activitati, inclusiv sportive, in mod individual sau impreuna cu persoanele cu care locuiesc; sufera de boli ce afecteaza capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluari a riscului efectuata de medicul de medicina muncii/medicul curant; desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante; copiii cu nevoi speciale, in urma evaluarii riscului de catre medicul curant; copiii cu varsta mai mica de 5 ani.

La nivelul Capitalei, rata de incidenta a COVID-19 cumulata la 14 zile este joi de 11,49/1.000 de locuitori.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.