Monica Pop, revoltata pe autoritati: “Este o discriminare!”

Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Urgente Oftalmologice din Capitala, a lansat un atac dur la adresa autoritatilor.  Medicul oftalmolog a declarat ca “Nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra intr-o colectivitate. Despre asta este vorba!”.

“Categoric, este o discriminare”

“Nu mi se pare normal absolut deloc ce se intampla. Sa fie foarte clar. Orice om care se vaccineaza, poate face boala. Stie toata lumea asta, sau cine nu stie, trebuie sa afle: poate face boala. Deci, nu inteleg la ce este folositor acest certificat de vaccinare, din moment ce personajul respectiv poate face boala si o si transmite. Si atunci, la ce foloseste acest certificat de vaccinare, ca nu am inteles. Intr-o sala de exemplu, daca intra o persoana care este vaccinata, dar care este bolnava, poate sa fie asimptomatic si sa aiba boala. Ar fi fost mult mai normal, sa se faca un test, numai ca, oamenii nu au posibilitatea materiala, pentru ca, in tara asta, ca in niciuna, testele sa platesc, ceea ce nu e normal. Ar trebui ca orice om asigurat din tara asta, care plateste asigurari de sanatate, pensionari si asa mai departe, ar trebui sa aiba dreptul la test gratuit, de cate ori au nevoie de acest test”, a declarat Monica Pop la Antena 3.

“Vaccinul este gratuit, iar testarea este cu bani”

“Este foarte scump testul. Mi se pare inadmisibil. Luam cazul unui spectacol. Daca o familie vrea sa mearga la spectacol si ar trebui sa aiba test facut, isi pot permite sa cumpere si bilete si sa faca si test? E posibil asa ceva? Actorii o sa joace cu doi oameni in sala, daca se intampla asa ceva. Eu cred ca oamenii din tara asta au si dreptul la relaxare, dupa atata vreme, dupa atata stres, sperietura, atata stare psihica proasta, pentru ca asta este starea acestui popor in momentul actual.”

“Nici macar acest lucru sa nu fie liber pentru ei? Masca si distantare nu ajunge? Si atunci cand a fost voie, au fost spectacole, cu situatia aceasta, cu masca si distantare, s-a intamplat ceva? S-a imbolnavit cineva de la teatru? A descoperit cineva un lucru de genul acesta? Nu! De ce nu ajunge distantarea si masca, nu pot sa inteleg.”

“Repet. Vaccinarea face ca omul respectiv, daca se imbolaveste, daca vine in contact cu un bolnav si ia boala, pentru ca de luat, o ia, sau o poate lua, sigur ca da. E foarte clar ca se poate imbolnavi dupa aia. Sigur ca au facut o forma mai usoara, dar, saptamana trecuta, INSP-ul a anuntat ca peste 25.000 de vaccinati au facut boala. Eu spun ca nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra intr-o colectivitate, pentru ca despre asta este vorba”, a mai spus medicul oftalmolog pentru sursa citata mai sus.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.