Medic roman: Tusea e simptom comun in COVID-19 si alergii, dar in ultimele nu apare febra

Tusea este un simptom specific si in COVID-19, si in rinita alergica, boala al carei sezon este in toi. Medicii spun ca in cazul alergiei la polen oamenii nu fac febra.

Sezonul alergiilor la polen este in toi si simptomele acestora pot fi confundate cu cele ale COVID-19. Tusea sau secretiile sunt suferinte comune pentru cele doua afectiuni.

„Nu apare febra la un pacient alergic care este afectat doar din cauza alergiei, nu avem dureri, nu avem sindrom pseudo-gripal, dureri musculare, nu avem stare generala din ce in ce mai alterata, nu avem dispnee, respiratie dificila, ca simptom de debut”, a declarat Camelia Berghea, medic alergolog.

Cel mai inselator simptom este tusea, una din principalele manifestari ale rinitei alergice, dar care te poate duce cu gandul si la infectia cu noul coronavirus.

Publicitate

Publicitate

„La pacientul alergic avem doua motive de tuse in mod obisnuit. Tuse generata de secretiile nazale care curg si in spatele nasului, la nivelul faringelui, si care irita si poate sa fie o tuse seaca aparent. Dar fara febra. Mai poate sa fie tuse care sa sugereze astm bronsic”, a spus Camelia Berghea.

Citeste si articolul :   Catalin Morosanu, in doliu: „Exact in salonul in care a avut loc explozia. Nu-mi vine sa cred...”

Medicul alergolog sustine ca izolarea este buna pentru cei care au alergii.

„Daca are simptome pacientul cu rinoconjunctivita sezoniera asta va face, va avea tendinta sa duca mana la nas, mana la ochi, sa isi calmeze disconfortul. Si sunt gesturile despre stim acum ca nu e bine sa le facem decat daca suntem curati pe maini”, a mai declarat medicul.

O persoana alergica poate fi si un agent de transmitere a coronavirusului mult mai activ, pentru ca stranuta mai des. De aceea, e important sa poate masca atunci cand iese din casa.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.