Aproape toate restrictiile de zbor expira in 2 mai. Unde se poate zbura cu doar 100 de euro. Anuntul autoritatilor

Aproape toate restrictiile de zbor expira in data de 2 mai, iar companiile aeriene vor incepe sa isi reia cursele. Preturile biletelor au ramas inca accesibile, asa ca sunt disponibile mai multe destinatii la preturi care nu depasesc 100 de euro.

Pentru ca nu exista inca niste masuri de distantare sociala impuse, care sa genereze cheltuieli suplimentare, preturile au ramas inca avantajoase. In 2 mai, prima zi fara restrictii, sunt disponibile bilete la Londra cu 25 de euro, in 4 mai spre Roma cu 55 de euro sau spre Paris, in 6 mai, cu 110 euro. Sunt si alte destinatii accesibile la inceputul lunii viitoare, cum ar fi Amsterdam, Atena sau Frankfurt.

Cei din domeniu spun ca, odata ridicate restrictiile, romanii ar trebui sa profite si sa inceapa din nou sa calatoreasca.

„Daca legislatia permite si destinatia este una care permite ca aeronavele sa ajunga, de ce nu? In masura in care rutele se redeschid treptat, treptat, eu sper ca Taromul s-a gandit si la niste masuri de siguranta suplimentara care sa asigure calatorii”, a spus Emil Pirjol, secretar de stat in Ministerul Economiei, Turismului, Energiei si Mediului de Afaceri.

Masurile de distantare sociala nu au fost inca stabilite, iar in cazul in care autoritatile nu vin cu reglementari clare, companiile aeriene vor trebui sa dezvolte singure niste conditii de zbor. Daca masurile vor impune mai putini pasageri in avion, este posibil ca biletele sa se scumpeasca.

„Problema se pune ca pui un loc da, unul nu, dar nu mai iesi la bani si trebuie sa vina un suport pentru acoperirea cheltuielilor, pentru ca daca te duci cu 50% din capacitate nu-ti acoperi costurile”, a declarat Gheorghe Racaru, fost CEO Tarom si Blue Air.

In 2 mai, restrictiile de zbor impuse de Ordonanta Militara 9 vor expira pentru zborurile spre state ca Olanda, Belgia si Marea Britanie, urmand ca pana in data de 5 mai sa nu mai existe nicio restrictie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.