Scandal puternic intre ministrul de Externe al Ungariei si ambasadorul Romaniei: “Mai jos de atat nu se poate…

Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjartó, l-a criticat dur pe ambasadorul Romaniei la Budapesta, Marius Lazurca, dupa ce oficialul roman i-a luat apararea unei parlamentare de opozitie din Ungaria, Timea Szabo, intr-o disputa privind trimiterea de echipamente medicale in Transilvania.

Marius Lazurca i-a luat apararea deputatei ungare Timea Szabo, membra a formatiunii Dialog pentru Ungaria (centru-stanga, opozitie), care ar fi fost amenintata dupa un discurs in Parlamenul de la Budapesta in care criticase trimiterea de catre Guvernul de la Budapesta de echipamente medicale de protectie comunitatilor maghiare din Transilvania desi in Ungaria materialele de acest tip sunt insuficiente.

In acest context, ambasadorul Romaniei la Budapesta, Marius Lazurca, i-ar fi luat apararea deputatei ungare Timea Szabo intr-o discutie privata cu alti ambasadori desfasurata pe un grup privat al unei retele de socializare online, informeaza site-ul de stiri Index.hu.

“Probabil ca mai jos de atat nu se poate: ambasadorul roman a aparat-o pe Timea Szabo”, a reactionat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjaro. “In opinia deputatei Timea Szabo, este o problema ca maghiarii din Transilvania si din Tinutul Secuiesc au primit masti si alte echipamente de protectie din partea patriei-mama. Iar ambasadorului Romaniei ii place sa exista partide in Parlamentul Ungariei care gandesc asa. Este socanta isteria mincinoasa evidenta a ambasadorului roman, dar este si mai rusinos ca opozitia din Ungaria si ambasadorul roman au ajuns pe o platforma comuna impotriva maghiarilor din afara granitelor. (…) Maghiarii din afara frontierelor sunt parte a natiunii ungare, astfel ca ii vom ajuta si in viitor asa cum am facut-o si pana acum”, a subliniat Peter Szijjarto.

Marius Lazurca i-a trimis o scrisoare deputatei ungare, in care exprima solidaritatea cu aceasta, conform site-ului Index.hu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.