Timisoara: Drama unei mame care a fost infectata de medici si nu poate sa isi vada copilul

Amalia Hortopan, o femeie care a nascut recent la o maternitate din Timisoara, povesteste drama prin care trece pentru ca nu isi poate strange in brate si alapta copilul, dupa ce a fost infectata cu COVID-19 chiar in spital. Ea asteapta ca cei vinovati sa plateasca.

Sunt clipe dureroase pentru femeile care au nascut in aceasta perioada si au fost infectate cu COVID-19. Desi au asteptat cu nerabdare sa aduca pe lume o noua viata, acum nu isi pot vedea bebelusii. Copiii nu au virusul, iar in aceste conditii mamele nu au voie sa se apropie de ei, pentru a nu le transmite boala.

Amalia Hortopan este una dintre femeile care au luat coronavirusul de la personalul medical din Maternitatea Odobescu din Timisoara. Imediat dupa ce a fost confirmata, a fost mutata la Maternitatea Bega, singura desemnata sa preia astfel de cazuri. Si copilul ei a ajuns aici, insa Amalia nu il poate vedea.

„E o problema dureroasa, pentru noi femeile care abia am nascut si avem copiii acasa sau in maternitate. Suferim pentru ca nu putem sa ii alaptam, nu putem sa ii avem la san, sa-i hranim, sa-i crestem”, a spus Amalia Hortopan.

In total, in focarul de infectie cu COVID de la maternitatea Odobescu, 11 proaspete mamici au fost confirmate pozitiv. Toate au ajuns la spital perfect sanatoase si au luat noul virus de la personalul medical.

„Ne-am dori foarte mult ca cineva sa plateasca pentru toate zilele pierdute, pe care noi le avem aici, si pentru tot stresul. Ne dorim sa se faca dreptate si cine a gresit sa plateasca. In continuare, zilele sunt la fel de grele”, a mai spus Amalia Hortopan.

Acum, cele 11 femei infectate in spital primesc tratament pentru coronavirus. Starea lor este buna si asteapta ca doua teste consecutive sa fie negative, pentru a fi externate. Abia atunci isi vor putea strange copiii in brate pentru prima data.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.