Copilul face febra? Mergem la spital sau stam acasa? Sfatul dr. Mihai Craiu

Medicul pediatru Mihai Craiu ne spune cum trebuie sa actionam corect atunci cand, in plina pandemie de coronavirus, copilul face febra.

Doctorul atrage atentia ca, in functie de simptomatologie, o febra poate fi tratata si acasa, daca cerem sfatul medicului de familie prin telefon, dar atunci cand situatia este serioasa, nu trebuie sa tinem copilul acasa de teama noului coronavirus, ci sa mergem cu el la Urgenta.

“In momentul acesta, multi parinti aleg sa stea acasa si sa nu ia nicio decizie, de teama unei potentiale infectari cu coronavirus, ceea ce nu e intotdeauna o decizie inteleapta, pentru ca restul microbilor nu si-au luat pauza acum, in momentul pandemiei”, a spus medicul Mihai Craiu, la Pro tv.

Totul este diferit, in functie de varsta copilului, dar si de simptome.

Publicitate

“Depinde foarte mult de varsta copilului si de marimea febrei. Daca vorbim de un copil mic, prescolar sau sugar, orice valoare mare de temperatura poate sa produca convulsii febrile.

Citeste si articolul :   6 semne care indica acumularea energiei negative in casa ta. Iata care sunt acestea

De aceea, este bine ca atunci cand copilul face o valoare foarte mare, de 39 de grade sau mai mult, si arata rau, adica nu se mai trezeste, vomita continuu sau are dureri mari, trebuie neaparat sa vina la Urgenta.

Publicitate

Nu e cazul sa asteptam. Uneori, asteptatul poate sa produca tragedii”, a atentionat pediatrul Mihai Craiu.

“Daca are o boala obisnuita, asemanatoare celor pe care le-a mai avut inainte, atunci e prudent ca parintii sa sune doctorul de familie si cateva sfaturi prin telefon ar putea sa duca la controlul bolii la domiciliu”, a explicat medicul.

Pediatrul le spune parintilor care scot copiii afara sa fie foarte prudenti atunci cand se intorc in casa.

Pantofii celor mici pot reprezenta un mare pericol.

Iata ce trebuie sa facem imediat cum am intrat in casa: “sa aiba foarte mare grija la pantofii copiilor: s-a dovedit ca 50% din transmiterile accidentale in afara spitalelor in China au fost facute prin talpile pantofilor. Deci, parintii care ies cu copiii mici afara sa aiba mare grija. Cand se intorc, sa nu-i lase sa-si scoata ei incaltarile, sa le scoata parintii, apoi sa dezinfecteze talpile si mainile si apoi sa intre in rutina dinauntrul casei”, a atentionat pediatrul potrivit antena3.ro.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.