Produse care imbunatatesc sanatatea femeilor

Femeile care doresc sa-si mentina si sa-si imbunatateasca sanatatea ar trebui sa includa in meniul lor alimente bogate in fier, lecitina, fibre si iod, precum si bogate in vitaminele C si E.

– Nutritia femeilor are propriile sale caracteristici – au nevoie de un anumit set de vitamine si minerale. Au nevoie sa manance alimente bogate in fier. Acestea previn dezvoltarea anemiei si sustin activitatea sistemului cardiovascular, – spun nutritionistii . Aceste alimente includ: carne de vita slaba, ficat de pui , cacao, spirulina, crustacee, linte, alge marine si seminte de susan.

Pentru sanatatea generala, femeile au nevoie de acizi grasi polinesaturati, care sunt bogati in pesti grasi de mare – contribuie la sinteza normala a hormonilor, mentin pielea si parul sanatoase si tinere. Alimentele precum algele, calmarul si crevetii, care contin suficient iod, imbunatatesc procesele metabolice din organism si ajuta la prevenirea cancerului.

Pentru sinteza hormonilor sexuali feminini, lecitina ar trebui inclusa in dieta – se gaseste in oua si in unele uleiuri vegetale, precum floarea soarelui sau soia.

Spanacul, germenii de grau, citricele si hrisca contin vitamina C, care este un puternic antioxidant, si vitamina E, care este necesara in special in timpul sarcinii. Meniul pentru viitoarele mame ar trebui sa contina acid folic – se gaseste in ficat, spanac, nuci, alune si branza de vaci.

Potrivit studiului, pretul mediu al unui cos cu produse de sanatate pentru femei este de 2,3 ori mai mare decat cel al produselor pentru sanatate pentru barbati.

Alimentele complementare care sunt, de asemenea, benefice si necesare pentru sanatatea femeilor pot fi perfect combinate cu prima lista. Si acestea includ:

iaurt natural neindulcit fara aditivi (normalizeaza functia stomacului, creste imunitatea si este, de asemenea, bogat in calciu, care este responsabil pentru frumusetea unghiilor, albirea dintilor, precum si pentru sanatatea oaselor);

ciocolata amaruie neagra (datorita prezentei in antioxidanti a acestuia, acest produs minimizeaza riscul de accident vascular cerebral, are un efect benefic asupra muncii inimii, hidrateaza pielea si da o buna dispozitie);

Citeste si articolul :   Cele mai sanatoase fructe de pe planeta

ulei de seminte de in (imbunatateste si activeaza metabolismul, intareste intregul sistem imunitar, stimuleaza digestia, face parul stralucitor si sanatos);

cires (scade nivelurile ridicate de colesterol, previne dezvoltarea diabetului, mentine memoria in stare buna);

oua (saturati corpul cu proteine utile, eliminati substantele toxice, participati la procesele hormonale);

ovaz (este considerat cel mai natural agent de curatare a corpului, care „matura usor si cu grija” toate produsele putrefactiei si fermentatiei din stomac si intestine);

fasole rosie (rezista cancerului, mentine nivelurile normale de zahar din sange, participa la metabolismul grasimilor, impiedicand depozitarea excesului de alimente pe corpul feminin).

Publicitate

Publicitate

Autor