Israelul renunta la purtatul mastilor in aer liber

Israelul renunta la purtatul mastilor in aer liber. Specialistii au anuntat ca in aproximativ o luna de zile se va renunta complet la mastile de protectie, care nu isi mai au rostul, din moment ce rata de infectare a scazut semnificativ.

Momentan, tara nu a ajuns la imunitatea colectiva.

Israelul renunta la mastile in aer liber

Locuitorii din aceasta tara nu mai trebuie sa poarte masca de protectie in aer liber, un nou semnal ca aceasta tara pare sa fi depasit partea cea mai grea a pandemiei de coronavirus, noteazaDPA.

Astazi, aoamenii nu mai purtau masca.

Ramane in vigoare purtarea obligatorie a mastii in interior, in spatiile unde se intra in contact cu alte persoane care nu sunt din familie. Specialistii au transmis ca si aceasta regula ar putea fi ridicata intr-o luna, datorita scaderii semnificative a numarului de infectari.

De asemenea, scolile s-au deschis complet pentru prima data in ultimul an, elevii fiind aranjati in clase cu capacitate maxima, si nu un grupuri mici. Mentionam ca masca este obligatorie in salile de curs.

Citeste si articolul :   Masca nu este obligatorie in spatiile deschise. Decizia Curtii de Apel Bucuresti

Cinci milioane de israelieni au primit ambele doze de vaccin

Campania de vaccinare a inregistrat un mare succes in Israel.  Astfel, numarul de noi cazuri inregistrate a scazut semnificativ. Numarul persoanelor care sufera in prezent de o forma severa de COVID-19 este de aproximativ 200. Reamintim ca la sfarsitul lunii ianuarie, numarul era in jur de 1.200.

Aproximativ 5,3 milioane din cele noua milioane de locuitori ai Israelului au primit cel putin o doza din vaccinul Pfizer/BioNTech. Aproape cinci milioane au primit ambele doze.

Aproximativ un milion de persoane de peste 16 ani inca sunt nevaccinate. Specialistii in sanatate au avertizat ca Israelul nu a ajuns momentan la imunitatea colectiva.

Autor