Cand scapam de masca de protectie. Premierul a facut anuntul

Premierul Romaniei, Florin Citu. a anuntat ca la sfarsitul luni iulie, ne putem astepta la o relaxare totala.

”Vreau de la 1 iunie sa relaxam aceste conditii in 2 etape, 1 iunie si apoi sfarsitul lunii iulie cand vom avea 10 milioane de persoane vaccinate sa revenim la normal. Si sa revenim la normal inseamna sa revenim la viata de dinainte: fara restrictii, fara mers noaptea, fara masti si asa mai departe. Trebuie sa ne vacinam ca putem sa ajungem acolo”, a explicat Florin Citu.

De asemenea, premierul Florin Citu a scris pe pagina sa de Facebook ca principalul sau obiectiv si al Guvernului este de a vaccina pana in luna august 10 milioane de persoane.

Publicitate

”Obiectivul meu si al Guvernului pe care il conduc ramane vaccinarea cat mai rapida a 10 milioane de romani.

Publicitate

Pentru asta avem doua tinte:

– pana la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;

–pana la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Citeste si articolul :   Cati romani vor fi infectati cu coronavirus si cand incepem sa scapam de Covid-19. Anuntul ministrului Sanatatii

Cand vom atinge pragul de 10 milioane de romani vaccinati, putem lua in considerare renuntarea la masca de protectie. Pana atunci, fac apel la fiecare dintre voi sa respectati masurile de protectie si sa mergeti la vaccinare”, a scris Citu in postarea respectiva.

Astfel, exista posibilitatea ca in luna august sa revenim la normalitate, fara restrictii, fara masca de protectie si libera circulatie pe timp de noapte, in conditiile in care 10 milioane de oameni ar trebui sa se vaccineze.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.