6 sfaturi pentru a va ajuta sa sforaiti mult mai putin

Partenerul tau iti reproseaza ca nu se poate odihni pentru ca tu sforai noapte de noapte. Atunci probabil ca voi doi nu dormiti atat de bine pe cat ati dori. Cineva care sforaie nu prea poate face nimic in legatura cu asta. Dar … exista cateva modalitati prin care puteti opri sau diminua sforaitul.

1.Nu dormi pe spate

Cand te intinzi pe spate, mai multa presiune este pusa pe gat si limba se scufunda putin pe gat, ceea ce provoaca sforaitul. In schimb, intinderea pe o partea va reduce sansele de sforait.

2.Gasiti cauza

Publicitate

Trei dintre principalele motive pentru sforait sunt obezitatea si (mult) fumatul sau bautul. Daca un sforaitor fumeaza si bea, poate ar trebui sa ne gandim la reducerea acestor tabieturi. Cel putin, asigurati-va ca nu beti alcool inainte de a merge la culcare. Daca esti supraponderal, pe de alta parte, te ajuta putin sa slabesti.

Citeste si articolul :   Rugaciunea care se rosteste in Martea Mare.

3.Bea suficient

Gatul, nasul si cavitatea nazala sunt uscate noaptea? Acest lucru poate duce la iritatii si inflamatii, care la randul lor pot provoca sforait. Asigurati-va ca beti suficienta apa in timpul zilei. Alternativ, puteti pune un umidificator in dormitor si il puteti porni noaptea.

Publicitate

4.Nu manca prea mult seara

A manca prea mult nu este niciodata o idee buna, mai ales daca este chiar inainte de culcare. Daca gustarea de noapte este bogata in grasimi sau zahar, aceasta poate perturba sistemul digestiv, ceea ce face dificila adormirea. De asemenea, nu recomandam produsele lactate inainte de culcare, deoarece acestea pot lasa un strat slab in gat si pot bloca caile respiratorii. Acest lucru te poate face si sa sforaie.

5.Dus fierbinte

O raceala poate avea un impact imens asupra sforaitului. Cand aveti o raceala, caile respiratorii se ingusteaza, astfel incat un dus sau o baie fierbinte pot slabi mucusul si astfel pot deschide caile respiratorii.

Citeste si articolul :   Cele mai bune 6 remedii casnice din intreaga lume

6.Exercitii pentru limba si gat

Exercitarea limbii, a partii inferioare a gatului si a palatului moale poate reduce si sforaitul. In aceste zone, muschii se relaxeaza adesea in timpul somnului, astfel incat fluxul de aer este limitat si duce la sforait. Exercitiile fizice pot antrena acesti muschi in gura astfel incat sa nu se mai relaxeze prea mult in timpul somnului.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.