YouTube ameninta Senatul cu inchiderea paginii din cauza senatoarei Sosoaca

Iulia Scantei, presedintele Comisiei juridice a Senatului, a declarat marti ca pagina de YouTube a institutiei a fost amenintata cu inchiderea.

Avertismentul vine ca urmare a mesajelor senatoarei Diana Sosoaca prin care instiga la nepurtarea mastii.

“Pagina YouTube a Senatului a fost inchisa pentru anumite inregistrari video cu luari de cuvant ale Dianei Sosoaca, pentru ca instiga, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea mastii”, a spus Iulia Scantei, potrivit Agerpres.

”Pentru prima sesizare transmisa Senatului, a celor care gestioneaza politica YouTube online, s-a acordat un avertisment si au fost sterse acele inregistrari video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat si motivul pentru care vor fi sterse si ca repetarea postarii pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instiga la nepurtarea mastii, vor fi interzise cu desavarsire, inclusiv pagina Senatului, daca nu se va conforma”, a mai declarat senatoarea.

Publicitate

Publicitate

Potrivit acesteia, Comisia juridica a Senatului a fost pusa in imposibilitatea de a tine sedinta in care sa analizeze comportamentul Dianei Sosoaca, conform solicitarii Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a Grupului parlamentar PNL.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca s-a dezlantuit: "Anunt toate ambasadele"

Marti, Comisia juridica a Senatului a suspendat dezbaterea sesizarii grupului PNL prin care se solicita analizarea “derapajelor” de comportament ale senatoarei. Biroul permanent a transmis, pe 5 aprilie, Comisiei juridice sesizarea PNL pentru solutionare.

Diana Sosoaca s-a prezentat la sedinta comisiei. La intrare, presedintele Comisiei juridice, Iulia Scantei, a incercat sa o opreasca, pentru ca “poarta o masca (de protectie sanitara) neconforma”.

Sosoaca a intrat in sala, de doua ori, in pofida acestui avertisment. Ea si-a manifestat nemultumirea atat in comisie, cat si la usa salii de sedinta, vizavi de obligatia de a purta o masca “ce nu o apara de virus”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.